James McAvoy

James McAvoy

James McAvoy
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 21.4.1979

Doğum Yeri: Glasgow, İskoçya

İskoçyalı aktör.

2006 yılında The Last King of Scotland filmiyle BAFTA En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülüne aday gösterilmiş, aynı sene BAFTA Yükselen Yıldız Ödülü'nü kazanmıştır. Ertesi sene Kefaret filmiyle en iyi aktör dalında Altın Küre'ye aday olmayı başarmıştır.

2006 yılında aktris Anne-Marie Duff ile evlenmiştir.

Filmografi

2019 It: Chapter Two
2019 Dark Phoenix
2019 Glass
2018 Deadpool 2
2018 Cüce Dedektif Şerlok (Seslendirme)
2017 Atomic Blonde
2017 Submergence
2016 X-Men: Apocalypse
2016 Split
2015 Victor Frankenstein
2014 Muppets Most Wanted
2014 X-Men: Days of Future Past
2013 The Disappearance of Eleanor Rigby: Her
2013 The Disappearance of Eleanor Rigby: Him
2013 Welcome to the Punch
2013 Trance
2013 Filth
2011 Gnomeo and Juliet (Seslendirme)
2011 The Conspirator
2011 X-Men: First Class
2011 Hediye Operasyonu (Seslendirme)
2010 Suikast
2009 The Last Station
2008 Wanted
2007 Becoming Jane
2007 Penelope
2007 Atonement
2006 The Last King of Scotland
2006 Starter for 10
2005 The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2004 Wimbledon
2004 Strings (Seslendirme)
2004 Inside I'm Dancing
2003 Bright Young Things
2003 Bollywood Queen
2001 Swimming Pool
1997 Regeneration
1995 The Near Room

Televizyon

2019 His Dark Materials
2018 Watership Down (Mini Dizi)
2017 Watership Down (Mini Dizi – Seslendirme)
2005 ShakespeaRe-Told (Mini Dizi)
2005 Shameless
2003 Frank Herbert's Children of Dune
2003 State of Play (Mini Dizi)
2003 Early Doors
2003 Children of Dune (Mini Dizi)
2002 White Teeth
2002 The Inspector Lynley Mysteries
2002 Foyle's War
2001 Band of Brothers (Mini Dizi)
2001 Murder in Mind
2000 Lorna Doone (TV Filmi)
1997 An Angel Passes By (TV Filmi)
1997 The Bill

Görev Aldığı Yapımlar

James McAvoy Fotoğrafları

James McAvoy Haberleri