James Wan

James Wan

James Wan
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 27.2.1977

Doğum Yeri: Sarawak, Malezya

Çin asıllı Avustralyalı yapımcı, senarist ve yönetmen.

Çin asıllı yönetmen Malezya'da dünyaya gelmiştir. Bu yüzden üç ayrı ülkenin pasaportuna da sahiptir. Adını Testere seri filmleri ile duyurmuştur. Amerikan sinemasına yeni bir soluk getiren James Wan farklı senaryo ve projeleri ile dikkat çekmiştir.

Henüz 11 yaşında film yönetmeni olmaya karar verdi. Güzel sanatlar dalında lisans almak için Melburn'e giden ve burada Royal Melbourne Institute'yi bitiren James Wan 2000 yılında ilk uzun metrajlı filmini çekti.

Aktif kişiliği ile tanınan James Wan birçok yapımcı ve senarist ile tanışarak kısa zamanda iyi bir çevre kazandı. 2003 yılında yönettiği Testere (film) onun kısa zamanda ünlü olmasını sağladı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Aquaman
2016 MacGyver (TV Dizisi)
2016 Korku Seansı 2
2015 Hızlı ve Öfkeli 7
2013 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2
2013 Korku Seansı
2010 Ruhlar Bölgesi
2008 Doggie Heaven (Kısa Video)
2007 Ölüm Emri
2007 Ölüm Sessizliği
2004 Testere
2003 Saw (Kısa Film)
2000 Stygian

Senarist Olarak

2018 Aquaman
2018 Dehşetin Yüzü
2017 She's Here (Kısa Film)
2016 SAW Heritage (Kısa Film)
2016 Korku Seansı 2
2013 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2
2009 Saw (Video Oyunu)
2008 Doggie Heaven (Kısa Video)
2007 Ölüm Sessizliği
2006 Testere III
2006 The Scott Tibbs Documentary (Kısa Video)
2005 Saw Rebirth (Kısa Film)
2004 Testere
2000 Stygian

Yapımcı Olarak

2019 The Curse of La Llorona
2018 Dehşetin Yüzü
2018 Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar
2017 Testere: Jigsaw Efsanesi
2017 Annabelle: Kötülüğün Doğuşu
2016 Işıklar Sönünce
2016 Korku Seansı 2
2015 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3
2015 Şeytani Ruhlar
2014 Annabelle
2010 Testere 3D
2009 Testere VI
2008 Testere V
2007 Testere IV
2006 Testere III
2005 Testere II

Oyuncu Olarak

2015 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3
1999 Kaylocks

Görev Aldığı Yapımlar

James Wan Fotoğrafları

James Wan Haberleri