Jamie Bell

Jamie Bell

Jamie Bell
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.3.1986

Doğum Yeri: Billingham, İngiltere

İngiliz aktör ve dansçı.

Tam adı Andrew James Matfin Bell'dir. King Kong, Jumper, The Adventures of Tintin, Snowpiercer ve Fantastic Four filmleri ve Abraham Woodhull karakterini canlandırdığı Turn: Washington's Spies TV dizisi ile tanınmıştır. 2000 yılında Billy Elliot filmi ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Sinema Oyuncuları Derneği Ödülleri ve Satellite Ödülleri'ne aday gösterilmiş, BAFTA ödülü kazanmıştır.

Filmografi

2020 The Chain
2019 Rocketman
2018 Skin
2018 Donnybrook
2017 Yıldızlar Asla Ölmez
2017 6 Days
2015 Fantastic Four
2013 Kar Küreyici
2013 Pislik
2013 İtiraf: Bölüm 2
2012 Gerçeğin Peşinde
2011 The Eagle
2011 Jane Eyre
2011 İnziva
2011 Tenten'in Maceraları (Seslendirme)
2008 Jumper
2008 Defiance
2007 Hallam Foe
2006 Atalarımızın Bayrakları
2005 Green Day: Wake Me Up When September Ends (Kısa Video)
2005 Sevgili Wendy
2005 The Chumscrubber
2005 King Kong
2004 Undertow
2002 Deathwatch
2002 Nicholas Nickleby
2000 Billy Elliot

Televizyon

2017 TURN
2000 Close and True (Mini Dizi)

Yapımcı

2018 Teen Spirit

Video Oyunları (Seslendirme)

2008 Jumper: Griffin's Story
2005 Peter Jackson's King Kong

Müzik Videosu

2005 Wake Me Up When September Ends

Görev Aldığı Yapımlar

Jamie Bell Fotoğrafları

Jamie Bell Haberleri