Janel Moloney

Janel Moloney

Janel Moloney
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.10.1969

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

ABD'li aktris.

Tam adı Janel Wallace Moloney'dir. TV dizisi The West Wing'de oynadığı Donna Moss rolüyle tanınmıştır. Bu rolüyle 2002 ve 2004 yıllarında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Primetime Emmy Award ödüllerine aday gösterilmiştir. Moloney ayrıca HBO drama dizisi The Leftovers'ta da 2014-2017 yılları arası yer almıştır.

Filmografi

2017 The Leisure Seeker
2016 Half the Perfect World
2014 Stay Then Go
2013 Concussion
2010 Armless
2005 Just Pray (Kısa Film)
2002 Bang Bang You're Dead
1998 Desperate Measures
1998 The Souler Opposite
1997 Til There Was You
1995 Safe
1995 Wild Bill
1993 Dream Lover

Televizyon

2017 American Crime
2015 The Blacklist
2014 The Leftovers
2014 Alpha House
2013 The Good Wife
2012 Walk and Talk the Vote: West Wing Reunion - Bridget Mary McCormack (Kısa Video)
2009 Life on Mars
2009 Law & Order: Criminal Intent
2009 Captain Cook's Extraordinary Atlas (TV Filmi)
2008 House
2008 Puppy Love
2008 30 Rock
2007 Brotherhood
2005 Amber Frey: Witness for the Prosecution (TV Filmi)
1999 The West Wing
1998 Sports Night
1996 High Incident
1995 ER
1995 Murder, She Wrote
1993 The Adventures of Brisco County, Jr.
1993 Bakersfield P.D.
1992 Double Edge (TV Filmi)
1991 To Save a Child (TV Filmi)
1991 ...And Then She Was Gone (TV Filmi)
1987 Roomies

Görev Aldığı Yapımlar

Janel Moloney Fotoğrafları

Portreler