Jason Mewes

Jason Mewes

Jason Mewes
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 12.06.1974

Doğum Yeri: New Jersey, ABD

ABD`li New Jersey`li oyuncu ve yardımcı yönetmen.Jersey`li aktör.

Jason Mewes (ve ya doğum adıyla Jason Edward Mewes) aslında yakın arkadaşı Kevin Smith sayesinde aktör oldu.Aslında bir çizgi roman ve dergi satıcısı olan Jason ,Kevin Smith sayesinde film dünyasına girmeye başladı.Kevin Smith sürekli Jay ve Silent bob gibi hikâyeler yazardı.İlk önce Dogma senaryosu hazırlamasına rağmen Dogma`ya özel efekler gerektiğinden Clerks (Tezgahtarlar) filmini çekti.Clerks için çok fazla bütçe çok azdı,Filmde siyah beyaz çekildi.Smith`in arkadaşları Brian O`Holloran,Jeff Anderson gibi Kevin Smith arkadaşlarıda filmde rol aldı.Tabi Jason`da.Jason canlandırdığı Jay karakteri ile sevildi,aşırı çok konuşan ve bol bol küfür eden bu karakter ve Silent Bob karakterleri Kevin Smith`in ikinci filmi Mallrats (1995)`de devam etdi.Daha iyi bir oyuncu kadrosuna sahip olan film `de Jason Mewes`in rolunu yapımcılar başka bir oyuncuyla değiştirmek istediler fakat Kevin onları Jason`un en iyi seçim olduğunu gösterdi.Daha sonra Kevin Smith`in Chasing Amy,Dogma filmlerinden sonra Wes Cravenin Scream 3(Çığlık 3) filmindede Jay ve Bob kısa olarak göründüler.Daha sonra Kevin Smith ikisinin başrolde oynadığı Jay and Silent Bob Strike Back filminde rol aldılar.Ardından Kevin Smith`den Clerks İİ ve Degrassi dizisinin 5 bölümünde vardır.Ama Sadece Kevin Smith`in değil Hot Rush,Tom 51,Jack`s Law,The Tripper gibi filmlerde rol aldı(Smith`siz).Günümüzde ama sadece Jay rolüyle bilinmektedir.

Filmografi
Clerks (1994)
Mallrats (1995)
Drawing Files (1996)
Chasing Amy (1997)
Spilt Milk (1998)
Dogma (1999)
Tail Lights Fade (1999)
The Blair Clown Project (1999)
Vulgar (2000)
Scream 3 (2000)
Jay and Silent Bob Strike Back (2002)
Hot Rush (2002)
R.S.V.P (2002)
High Times Potluck (2002)
Pauly Shore Is Dead (2003)
Powder: Up Here (2004)
The Pleasure Drivers (2005)
Tom 51 (2005)
My Big Fat Independent Movie (2005) (seslendirme)
High Hopes (2005)
Jay and Silent Bob Do Degrassi (2005) (Degrassi dizisinin üç bölümü)
Feast (2006)
TV: The Movie (2006)
Clerks II (2006)
Jack's Law (2006)
Bottoms Up (2006)
The Tripper (2006)
Scarface: The World Is Yours (2006) (Oyun) (seslendirme)
Netherbeast Incorporated (2007)
Nepo (2007)

Görev Aldığı Yapımlar

Jason Mewes Fotoğrafları