Jean-Luc Godard

Jean-Luc Godard

Jean-Luc Godard
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Uyarlama, Yönetmen

Doğum Tarihi: 3.12.1930

Doğum Yeri: Paris, Fransa

İsviçre asıllı Fransız film yönetmeni ve sinema eleştirmeni. 

Fransız Yeni Dalgası'nın en etkili isimlerinden birisidir. 1930 yılında İsviçre kökenli Fransız orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak Paris'te doğdu. Babası kendine ait bir kliniği olan bir doktor, annesi ise İsviçre'nin tanınmış bankacı ailelerinden birisinin kızıydı. II. Dünya Savaşı sırasında İsviçre'de yaşadı, 1940'ların sonuna doğru anne-babası boşanınca Godard etnoloji okumak için 1949 yılında Sorbonne Üniversitesi'ne girdi. Bu zaman dilimi boyunca Cineclub ve Cinemateque'e katıldı. Godard Yeni Dalga Akımı'nı alevlendiren insan olarak bilinen Andre Bazin ile burada tanıştı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Le livre d'image
2015 Remerciements de Jean-Luc Godard à son Prix d'honneur du cinéma suisse (Kısa Film)
2014 Ponts de Sarajevo
2014 Khan Khanne (Kısa Film)
2014 Adieu au langage
2013 3x3D
2010 Tribute to Éric Rohmer (Kısa Film)
2010 Film socialisme
2008 Une catastrophe (Kısa Film)
2008 Journal des Réalisateurs de Jean-Luc Godard (Kısa TV Filmi)
2006 Vrai faux passeport (Belgesel)
2006 Reportage amateur Maquette expo (Belgesel)
2006 Je vous salue, Sarajevo (Kısa Video Filmi)
2006 Four Short Films (Video Belgesel)
2006 Ecce Homo (Kısa Film)
2004 Prières pour Refusniks (Kısa Film)
2004 Müzigimiz
2004 Moments choisis des histoire(s) du cinéma (Belgesel)
2002 Liberté et patrie (Kısa Video Filmi)
2002 Kızılca Kıyamet
2001 Éloge de l'amour
2000 The Old Place (Belgesel)
2000 De l'origine du XXIe siècle (Kısa Belgesel)
1998 Adieu au TNS (Kısa Film)
1996 Plus Oh! (Kısa Film)
1996 For Ever Mozart
1996 Espoir/Microcosmosc (Kısa TV Filmi)
1996 Le monde comme il ne va pas (Kısa TV Filmi)
1995 100 ans de cinéma: Deux fois 50 ans de cinéma français (TV Belgesel Filmi)
1994 JLG/JLG - autoportrait de décembre (Belgesel)
1993 Les enfants jouent à la Russie
1993 Hélas pour moi
1992 Parisienne People Cigarettes (Kısa Film)
1992 L'enfance de l'art (Kısa Film)
1992 Comment vont les enfants (Belgesel)
1991 The King of Ads (Belgesel)
1991 Contre l'oubli
1991 Allemagne 90 neuf zéro
1990 Nouvelle vague
1990 Metamorphojean (Kısa Film)
1989 Le rapport Darty
1989 Histoire(s) du cinéma (Mini Dizi)
1988 Puissance de la parole (Kısa Film)
1988 On s'est tous défilé (Kısa Film)
1988 Entretien entre Serge Daney et Jean-Luc Godard (Video Belgesel)
1988 Closed (Kısa Film)
1988 Les Français vus par (Mini Dizi)
1987 Soigne ta droite
1987 King Lear
1987 Closed Jeans (Kısa Film)
1987 Arya
1986 Meetin' WA (Kısa Belgesel)
1986 Série noire
1985 Soft and Hard
1985 Je vous salue, Marie'
1985 Détective
1983 Prénom Carmen
1983 Petites notes à propos du film 'Je vous salue, Marie' (Kısa Video Filmi)
1982 Scénario du film 'Passion' (Belgesel)
1982 Passion, le travail et l'amour: introduction à un scénario... (Kısa Belgesel)
1982 Lettre à Freddy Buache (Kısa Belgesel)
1982 Çile
1982 Changer d'image - Lettre à la bien-aimée (TV Filmi)
1981 Une bonne à tout faire (Kısa Film)
1981 Sauve la vie (Belgesel)
1980 Sauve qui peut
1980 Bande-annonce de 'Sauve qui peut (Kısa Film)
1979 Quelques remarques sur la réalisation et la production du film 'Sauve qui peut (Kısa Film)
1977 Faut pas rêver (Kısa TV Filmi)
1977 France/tour/detour/deux/enfants (Mini Belgesel Dizi)
1976 Ici et ailleurs (Belgesel)
1976 Comment ça va?
1976 Six fois deux/Sur et sous la communication (Mini Dizi)
1975 Numéro deux
1972 Tout va bien
1972 Letter to Jane: An Investigation About a Still (Belgesel)
1972 Bande-annonce de 'Tout va bien' (Kısa Film)
1971 Vladimir et Rosa
1971 Schick After Shave (Kısa Film)
1971 Lotte in Italia
1971 1 P.M. (Belgesel)
1970 Pravda (Belgesel)
1970 Le vent d'est
1970 British Sounds (Belgesel)
1969 Le gai savoir
1969 Dünyanın En Eski Mesleği
1968 Un film comme les autres
1968 Sympathy for the Devil (Belgesel)
1968 Film-Tract n° 1968 (Kısa Film)
1968 Cinétracts (Belgesel)
1967 Week End
1967 Loin du Vietnam (Belgesel)
1967 La chinoise
1967 Dünyanın En Eski Mesleği
1967 Bande-annonce De 'Week End' (Kısa Film)
1967 Bande-annonce de 'Mouchette' (Kısa Film)
1967 2 ou 3 choses que je sais d'elle
1966 Masculin féminin
1966 Made in U.S.A
1966 Bande-annonce de 'Masculin féminin' (Kısa Film)
1966 Bande-annonce De 'Made in U.S.A.' (Kısa Film)
1965 Paris vu par...
1965 Çılgın Pierrot
1965 Bande-annonce de 'Pierrot le fou' (Kısa Film)
1965 Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution
1964 Une femme mariée: Suite de fragments d'un film tourné en 1964
1964 Reportage sur Orly (Kısa Belgesel)
1964 Les plus belles escroqueries du monde
1964 Çete
1963 Ro.Go.Pa.G.
1963 Nefret
1963 Les carabiniers
1963 Le petit soldat
1963 Bande-annonce de 'Le mépris' (Kısa Film)
1962 Vivre sa vie: Film en douze tableaux
1962 Les sept péchés capitaux
1962 Bande-annonce de 'Vivre sa vie: Film en douze tableaux' (Kısa Film)
1961 Une histoire d'eau (Kısa Film)
1961 Une femme est une femme
1961 Bande-annonce de 'Une femme est une femme' (Kısa Film)
1960 Serseri Aşıklar
1960 Charlotte et son Jules (Kısa Film)
1959 Charlotte et Véronique, ou Tous les garçons s'appellent Patrick (Kısa Film)
1958 Opération 'Béton' (Kısa Belgesel)
1955 Une femme coquette (Kısa Film)

Senarist Olarak

2018 Le livre d'image
2016 Toutes les aubergines ne se valent pas (Kısa Video Filmi)
2014 Khan Khanne (Kısa Film)
2014 Adieu au langage
2013 3x3D
2012 Quod Erat Demonstrandum (Kısa Belgesel)
2010 Tribute to Éric Rohmer (Kısa Film)
2010 Film socialisme
2008 Journal des Réalisateurs de Jean-Luc Godard (Kısa TV Filmi)
2008 Une catastrophe (Kısa Film)
2006 Je vous salue, Sarajevo (Kısa Video Filmi)
2006 Four Short Films (Video Belgesel)
2006 Ecce Homo (Kısa Film)
2006 Vrai faux passeport (Belgesel)
2004 Prières pour Refusniks (Kısa Film)
2004 Moments choisis des histoire(s) du cinéma (Belgesel)
2004 Müziğimiz
2002 Liberté et patrie (Kısa Video Filmi)
2001 Éloge de l'amour
2000 De l'origine du XXIe siècle (Kısa Belgesel)
2000 The Old Place (Belgesel)
1998 Adieu au TNS (Kısa Film)
1996 For Ever Mozart
1996 Espoir/Microcosmos (Kısa TV Filmi)
1996 Le monde comme il ne va pas (Kısa TV Filmi)
1994 JLG/JLG - autoportrait de décembre (Belgesel)
1993 Hélas pour moi
1993 Les enfants jouent à la Russie
1992 L'enfance de l'art (Kısa Film)
1992 Parisienne People Cigarettes (Kısa Film)
1991 Allemagne 90 neuf zéro
1990 Metamorphojean (Kısa Film)
1990 Nouvelle vague
1988 Les Français vus par (Mini Dizi)
1988 Puissance de la parole (Kısa Film)
1988 Closed (Kısa Film)
1988 On s'est tous défilé (Kısa Film)
1987 Closed Jeans (Kısa Film)
1987 Soigne ta droite
1987 King Lear
1986 Série noire (TV Dizisi)
1985 Détective
1985 Je vous salue, Marie'
1983 Nefes Nefese
1982 Changer d'image - Lettre à la bien-aimée (TV Filmi)
1982 Lettre à Freddy Buache (Kısa Belgesel)
1982 Çile
1981 Une bonne à tout faire (Kısa Film)
1981 Sauve la vie (Belgesel)
1977 France/tour/detour/deux/enfants (Mini Belgesel Dizi)
1976 Six fois deux/Sur et sous la communication (Mini Dizi)
1976 Ici et ailleurs (Belgesel)
1976 Comment ça va?
1975 Numéro deux
1972 Letter to Jane: An Investigation About a Still (Belgesel)
1972 Tout va bien
1971 Schick After Shave (Kısa Film)
1971 1 P.M. (Belgesel)
1971 Vladimir et Rosa
1971 Lotte in Italia
1970 British Sounds (Belgesel)
1970 Pravda (Belgesel)
1970 Le vent d'est
1969 Le gai savoir
1969 Dünyanın En Eski Mesleği
1968 Film-Tract n° 1968 (Kısa Film)
1968 Sympathy for the Devil (Belgesel)
1968 Un film comme les autres
1967 Loin du Vietnam (Belgesel)
1967 Week End
1967 La chinoise
1967 Dünyanın En Eski Mesleği
1967 2 ou 3 choses que je sais d'elle
1966 Made in U.S.A
1966 Masculin féminin
1965 Çılgın Pierrot
1965 Paris vu par...
1965 Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution
1964 Une femme mariée: Suite de fragments d'un film tourné en 1964
1964 Les plus belles escroqueries du monde
1964 Çete
1963 Nefret
1963 Les carabiniers
1963 Ro.Go.Pa.G.
1963 Le petit soldat
1962 Vivre sa vie: Film en douze tableaux
1962 Les sept péchés capitaux
1961 Une histoire d'eau (Kısa Film)
1961 Une femme est une femme
1960 Charlotte et son Jules (Kısa Film)
1960 Serseri Aşıklar
1959 Les dragueurs
1958 Opération 'Béton' (Kısa Belgesel)
1955 Une femme coquette (Kısa Film)

Yapımcı Olarak

2018 Le livre d'image
2014 Khan Khanne (Kısa Film)
2006 Ecce Homo (Kısa Film)
2006 Vrai faux passeport (Belgesel)
2004 Prières pour Refusniks (Kısa Film)
2004 Moments choisis des histoire(s) du cinéma (Belgesel)
1998 Adieu au TNS (Kısa Film)
1997 Inside/Out
1996 Espoir/Microcosmos (Kısa TV Filmi)
1996 Le monde comme il ne va pas (Kısa TV Filmi)
1996 Plus Oh! (Kısa Film)
1994 JLG/JLG - autoportrait de décembre (Belgesel)
1992 L'enfance de l'art (Kısa Film)
1990 Couple représenté en Mars et Venus (Kısa Film)
1990 Metamorphojean (Kısa Film)
1987 King Lear
1980 Sauve qui peut
1977 France/tour/detour/deux/enfants (Mini Belgesel Dizi)
1976 Six fois deux/Sur et sous la communication (Mini Dizi)
1976 Ici et ailleurs (Belgesel)
1976 Comment ça va?
1968 Film-Tract n° 1968 (Kısa Film)
1956 La sonate à Kreutzer

Oyuncu Olarak

2015 Père Lachaise (Kısa Film – Seslendirme)
2014 Adieu au langage (Anlatıcı)
2014 Khan Khanne (Kısa Film - Anlatıcı)
2008 Journal des Réalisateurs de Jean-Luc Godard (Kısa TV Filmi – Anlatıcı)
2006 Je vous salue, Sarajevo (Kısa Video Filmi – Anlatıcı)
2000 Après la réconciliation
1997 Nous sommes tous encore ici
1994 Histoire(s) du cinéma (Mini Dizi)
1993 Les enfants jouent à la Russie
1992 Parisienne People Cigarettes (Kısa Film – Anlatıcı)
1989 Le rapport Darty
1987 Soigne ta droite
1987 King Lear
1985 Soft and Hard
1983 Prénom Carmen
1982 Changer d'image - Lettre à la bien-aimée (TV Filmi)
1978 Der kleine Godard an das Kuratorium junger deutscher Film
1975 Ne
1971 Vladimir et Rosa
1970 Le vent d'est
1969 Le gai savoir (Anlatıcı)
1969 Ciné-girl
1967 2 ou 3 choses que je sais d'elle (Anlatıcı)
1966 Made in U.S.A
1966 Hileli Tuzak
1964 Une femme mariée: Suite de fragments d'un film tourné en 1964 (Anlatıcı)
1964 Les plus belles escroqueries du monde (Anlatıcı)
1964 Çete (Anlatıcı)
1963 Shéhérazade
1963 Nefret
1963 Le petit soldat
1962 Vivre sa vie: Film en douze tableaux (Seslendirme)
1962 Le soleil dans l'oeil
1962 Le signe du lion
1962 Cléo de 5 à 7
1961 Une histoire d'eau (Kısa Film – Anlatıcı)
1961 Les fiancés du pont Mac Donald ou (Kısa Film)
1961 Bande-annonce de 'Une femme est une femme' (Kısa Film)
1961 Paris nous appartient
1960 Présentation ou Charlotte et son steak (Kısa Film)
1960 Charlotte et son Jules (Kısa Film)
1960 Serseri Aşıklar
1956 Le coup du berger (Kısa Film)
1956 La sonate à Kreutzer
1955 Une femme coquette (Kısa Film)
1950 Le quadrille (Kısa Film)
1950 Le château de verre

Görev Aldığı Yapımlar

Jean-Luc Godard Fotoğrafları

Jean-Luc Godard Haberleri