Jean-Pierre Cassel

Jean-Pierre Cassel

Jean-Pierre Cassel
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.10.1932

Ölüm Tarihi: 19.4.2007

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız sinema oyuncusu.

İlk kez 1957 yılında Amerikalı aktör, yönetmen ve dansçı Gene Kelly tarafından Paris'te bir sahnede 'Tap Dance' yaparken keşfedilen Cassel, aynı yıl Kelly'nin hem başrolünü oynadığı hem de yönettiği The Happy Road adlı filmde küçük bir rolde oynadı. Jenerikte adı geçmiyordu ama daha önce figüran olarak şöyle bir gözüktüğü üç film sayılmazsa bu onun sinemada çıkışını yaptığı ilk film kabul edilmektedir. 2007 yılına gelinceye kadar aralarında uluslararası ortak yapımların da olduğu 200'e yakın filmde rol alacaktır. Her türden filmde rol almış olmasına rağmen Jean-Pierre Cassel daha çok bir komedi aktörü olarak tanınmaktadır.

1966'dan 1974'e kadar Fransız Aktörler Sendikası'nın başkanlığını da yapan Jean-Pierre Cassel'in iki evliliğinden olan çocukları Vincent Cassel ve Cécile Cassel de sinema oyuncusu olmuşlardır. İtalyan sinema oyuncusu Monica Bellucci de Cassel'in gelinidir.[1]
Ünlü şarkıcı, aktör Serge Gainsbourg (1928-1991)'la neredeyse yarım asra yayılan bir dostlukları vardı. 2006 yılında ilerlemiş yaşına rağmen (o yıl 74 yaşındaydı) Gainsbourg'un anısına düzenlenmiş bir retrospektif için tekrar sahneye çıktı ve onun 1960'larda yazdığı hiç yayınlanmamış üç bestesini seslendirdi.

1994 yılında rol aldığı Prêt-à-Porter (Hazır Giyim) filmindeki rolüyle Amerikan National Board of Review Ödülü'nü kazandı. Bu ödülü filmin çok kalabalık olan oyuncu kadrosu ile paylaştı.

Filmografisi
Astérix aux jeux olympiques (Asteriks Olimpiyat Oyunları'nda) (2008) .... Panoramix
Vous êtes de la police? (2007) .... Simon Sablonnet
Le scaphandre et le papillon (2007) .... Père Lucien et le Vendeur
Acteur (2007)
J'ai plein de projets (2007) .... Lokantadaki adam
Le vrai coupable (2007) (TV) .... Léonard Manderley
Contre-enquête (2007) .... Doktor Delmas
J'aurais voulu être un danseur (2007) .... Guy (erişkinliği)
Où avais-je la tête? (2007) .... Albert
Mauvaise foi (2006) .... Victor Breitmann
Fair Play (2006) .... Édouard
Call Me Agostino (2006) .... Adrien Beaudessin
Congorama (2006) .... Hervé Roy
Judas (2006) .... Lui
Bunker paradise (2005) .... Henri Devaux
La femme coquelicot (2005) (TV) .... Félix
Virgil (2005) .... Ernest
Dans tes rêves (2005) .... Mike
Menteur! Menteuse! (2004) (TV) .... Jean Delorme
Narco (2004) .... Le père de Gus
'Fabien Cosma' .... Albert (1 bölüm, 2004)
Une deuxième chance (2003) (TV) .... Anatole
Michel Vaillant (2003) .... Henri Vaillant
The Wooden Camera (2003) .... Mr. Shawn
La maison du canal (2003) (TV) .... Louis
La faux (2003) (TV) .... Faucheur
La chanson du maçon (2002) (TV) .... Arnold
À l'abri des regards indiscrets (2002) .... Balayeur claquettiste
'La memoria e il perdono' (2001) TV mini dizi .... Daniel Olivier
Un citronnier pour deux (2001) (TV) .... Daniel
'Méditerranée' (2001) TV series .... Nils
Double emploi (2001) (TV) .... Bertrand Miller
Un pique-nique chez Osiris (2001) (TV) .... Victor Ancelin (bölüm 1)
'Rastignac ou les ambitieux' (2001) TV mini dizi .... Vautrin
Ma vie en l'air (2001) (TV)
Les rivières pourpres (2000) .... Dr. Bernard Chernezé
Sade (2000) .... Le vicomte de Lancris
'Crimes en série' .... Charles Wilensky (1 bölüm, 2000)
'Les cordier, juge et flic' .... Le juge Lefebvre (1 bölüm, 2000)
Le coup du lapin (2000) (TV) .... Christian de la Hénerie
Le plus beau pays du monde (1999) .... Blondel
Trafic d'influence (1999) .... Pierre-Jean Guisard
Les montagnes bleues (1999) (TV) .... David
'Mai con i quadri' (1999) TV mini dizi
La patinoire (1998) .... Buz pateni salonu idarecisi
Il cuore e la spada (1998) (TV) .... Hoel
Le président et la garde-barrière (1997) (TV) .... Deschanel
Un printemps de chien (1997) (TV) .... Michel
Con rabbia e con amore (1997) .... Gigi
Flairs ennemis (1996) (TV) .... Jean-Charles Cuvelier
Les bidochon (1996) .... Le PDG de Canal B
L'embellie (1996) (TV) .... Lazlo
Amores que matan (1996) .... André
Le fils de Paul (1995) (TV) .... Paul
'Tatort' .... Dupeyron (1 bölüm, 1995)
La cérémonie (1995) .... Georges Lelievre
'Le juge est une femme' .... René Vernier (1 bölüm, 1995)
Valse nocturne (1995) .... Le Comte
Le coeur étincelant (1995) (TV)
Prêt-à-Porter (Hazır Giyim) (1994) .... Olivier de la Fontaine
'Zwei alte Hasen' .... Kommissar Rosseau (1 bölüm)
Casque bleu (1994) .... Nicolas
L'enfer (1994) .... M. Vernon
La Treizième voiture (1993) (TV) .... Charles de Malasset
Le secret d'Elissa Rhaïs (1993) (TV) .... Lucien Rameau
Métisse (1993) .... Gynecologist
Amor e Dedinhos de Pé (1993) .... Gonçalo Botelho
L'oeil écarlate (1993) .... Leprince
Chá Forte com Limão (1993) .... Tiago
Pétain (1993) .... Hans Roberto
Coup de jeune (1993) .... Le ministre
'The Young Indiana Jones Chronicles' .... Ambassador (1 bölüm, 1993)
'Puissance 4' .... Hubert Villeneuve (1 bölüm, 1992)
Sur la terre comme au ciel (1992) .... Le rédacteur en chef
'Warburg: A Man of Influence' (1992) TV mini dizi .... George Warburg, père
Aqui D'El Rei! (1992) (TV) .... Rodrigo
Notorious (1992) (TV) .... Alex Sebastian
De terre et de sang (1992) (TV) .... Ridefort
Salut les coquins (1991) (TV) .... Jansen
Fantaghirò (1991) (TV) .... General
'Haute tension' (1 bölüm, 1991)
Un amour de banquier (1991) (TV) .... C.P. Olivier
The Favour, the Watch and the Very Big Fish (1991) .... Zalman
Une affaire d'état (1991) (TV)
Mountain of Diamonds (1991) (TV) .... Louis de Thiry
The Fatal Image (1990) (TV) .... Vandelle
'Chillers' .... De Gastine (2 bölüm, 1990)
Vincent & Theo (1990) .... Dr. Paul Gachet
Mister Frost (1990) .... Dedektif Corelli
The Phantom of the Opera (1990) (TV) .... Müfettiş Ledoux
Avanti (1990) (TV) .... Sandy Claiborn
'La misère des riches' (1989) TV mini dizi .... Nelson Valée (1989)
'Disperatamente Giulia' (1989) TV mini dizi
'Série noire' .... Georges Hutchins-Delouis / ... (2 bölüms, 1985-1989)
The Return of the Musketeers (1989) (as Jean Pierre Cassel) .... Cyrano de Bergerac
'Les jupons de la révolution' .... Le Marquis de Mirabeau (1 bölüm, 1989)
'Piège infernal' (1989) TV mini dizi .... Nelson Vallée
'La chaîne' (1988) TV mini dizi .... André Bouvier
Il giovane Toscanini (1988) .... Maestro Miguez
Chouans! (1988) .... Baron de Tiffauges
'Sei delitti per padre Brown' (1988) TV mini dizi
'Il segreto del Sahara' (1988) TV mini dizi .... De Brosse
Mangeclous (1988) .... De Surville
Casanova (1987) (TV) .... Louis XV
'Nel gorgo del peccato' (1987) TV mini dizi
Vado a riprendermi il gatto (1987)
Emma. Quattro storie di donne (1987) (TV)
Sentimental Journey (1987) (TV)
A Matter of Convenience (1987) (TV) .... Alphonse Toronto
'Se un giorno busserai alla mia porta' (1986) TV mini dizi .... Massimo
Liberty (1986) (TV) .... Eduard de Laboulaye
La méthode rose (1986) (TV) .... Max
L'été 36 (1986) (TV) .... Yves
Les temps difficiles (1985) (TV) .... Marcel
Tranches de vie (1985) .... Forcheville Kontu
Dernier banco (1984) (TV) .... Georges Nancy
Vive la sociale! (1983) .... Le camelot
Emmenez-moi au théâtre: Le fleuve étincellant (1982) (TV) .... Komutan Edward Ferrers
La Truite (1982) .... Rambert
La guérilléra (1982) .... Coronel Larzac
Alicja (1982) .... Rabbit
Ehrengard (1982) .... Cazotte
Nudo di donna (1981) .... Pireddu
La vie continue (1981) .... Pierre
'Shillingbury Tales' .... Julien Lacoste (1 bölüm, 1981)
Il caso Graziosi (1981) (TV) .... Arnaldo Graziosi
Ça va plaire (1980) (TV) .... Virgile
'Love in a Cold Climate' .... Fabrice de Sauveterre (3 bölüm, 1980)
Superman II (1980) .... Beyaz Saray'daki Fransız Subay
5 % de risques (1980) .... Henri Tanin
Le soleil en face (1980) .... Marat
Wencke, Udo und der blaue Diamant (1979) (TV) ....Paul Marquard
La giacca verde (1979) (TV) .... Walter Salvini
La ville des silences (1979) .... Le privé
Je te tiens, tu me tiens par la barbichette (1979) .... Jean-Marcel Grumet
Grandison (1979) .... Oppenheimer
Contro 4 bandiere (1979) (as Jean Pierre Cassel) .... Dick Sanders
Les rendez-vous d'Anna (1978) .... Daniel
Who Is Killing the Great Chefs of Europe? (1978) .... Kohner
L'oeil de l'autre (1977) (TV) .... Robert Maillet
Folies bourgeoises (1976) .... Jacques Lavolet, editör
Les oeufs brouillés (1976) .... İtalyan liderin temsilcisi
Docteur Françoise Gailland (1976) .... Daniel Letessier
That Lucky Touch (1975) .... Leo
Murder on the Orient Express (Şark Ekspresinde Cinayet) (1974) .... Pierre
The Four Musketeers (1974) (as Jean Pierre Cassel) .... Louis XIII
Le mouton enragé (1974) .... Claude Fabre
The Three Musketeers (1973) .... Louis XIII
Baxter! (1973) .... Roger Tunnell
Il magnate (1973) .... Gianni
Le charme discret de la bourgeoisie (Burjuvazinin Gizli Çekiciliği) (1972) .... Henri Sénéchal
Le bateau sur l'herbe (1971) .... David
Mesure pour mesure (1971) (TV) .... Lucio
Malpertuis (1971) .... Lampernisse
Jumbo - Ein Elefantenleben (1970) (TV) .... Genel Müdür
La rupture (1970) .... Paul Thomas
L'ours et la poupée (1970) .... Gaspard
L'armée des ombres (Gölgeler Ordusu) (1969) .... Jean François Jardie
Oh! What a Lovely War (1969) .... Fransız Albay
La double inconstance (1968) (TV) .... Le prince
Le dolci signore (1968) .... Luisa'nın Kocası
Jeu de massacre (1967) .... Pierre Meyrand
L'avare (1966) (TV) .... Cléante
Paris brûle-t-il? (1966) .... Teğment Henri Karcher
Les fêtes galantes (1965) .... Jolicoeur
Those Magnificent Men in Their Flying Machines or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes (Cesur Pilotlar) (1965) .... Pierre Dubois
Un monsieur de compagnie (1964) .... Antoine
Cyrano et d'Artagnan (1964) .... D'Artagnan
Les plus belles escroqueries du monde (1964) .... Alain des Arcys .... (segment 'L'homme qui vendit la Tour Eiffel')
Alta infedeltà (1964) .... Tonino ('La Sospirosa' adlı bölüm)
Nunca pasa nada (1963) .... Juan
Arsène Lupin contre Arsène Lupin (1962) .... Gérard Dagmar
Le caporal épinglé (Tutsak Onbaşı) (1962) .... Onbaşı
Les sept péchés capitaux (1962) .... Raymond ('Avarice, L'' adlı bölüm)
La gamberge (1962) .... Albert
Le mariage de Figaro (1961) (TV) .... Figaro
Napoléon II, l'aiglon (1961) .... Gustav von Neipperg
Goodbye Again (1961) .... Dansçı
L'amant de cinq jours (1961) .... Antoine
Le farceur (1961) .... Édouard Berlon
Candide ou l'optimisme au XXe siècle (1960) .... Candide
Les jeux de l'amour (1960) .... Victor
La marraine de Charley (1959) .... Claude
La nuit de Tom Brown (1959) (TV) .... Toby
Et ta soeur (1958)
En cas de malheur (1958) .... Le trompetçi
Sacrée jeunesse (1958)
'Les cinq dernières minutes' (1 bölüm, 1958)
Le désordre et la nuit (1958) .... Un danseur
Les surmenés (1958)
À pied, à cheval et en voiture (1957) .... Mariel
La peau de l'ours (1957) .... Le fils Duquenne
Comme un cheveu sur la soupe (1957) .... Un journaliste
The Happy Road (1957) .... Guinguette'teli genç aşık
'La famille Anodin' (1956) TV dizisi
Un acte d'amour (1953) .... Dansçı
Saluti e baci (1953)

Görev Aldığı Yapımlar

Jean-Pierre Cassel Fotoğrafları