Jeff Bridges

Jeff Bridges

Jeff Bridges
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 4.12.1949

Doğum Yeri: Los Angeles, ABD

ABD'li aktör ve müzisyen. Tam adı Jeffrey Leon Bridges'tir. 

Dört kez Oscar ödülüne aday gösterilen oyuncu, çok tanınan oyuncu bir aileden gelir. Babası aktör Lloyd Bridges ve annesi oyuncu-yazar Dorothy Bridges'dir. Liseden 1967 yılında mezun olmuştur. Çılgın Kalp adlı filminde Otis Blake rolüyle En İyi Aktör dalında Oscar ödülü kazanmıştır.

Liseden mezun olduktan sonra New York'a gelip HB Stüdyo'da oyunculuk eğitimi almıştır. Şu an Montecito, Kaliforniya'da yaşamaktadır.

Filmografi

2017 The Only Living Boy in New York
2017 Kingsman: The Golden Circle
2017 Only the Brave
2016 Hell or High Water
2015 The Little Prince (Seslendirme)
2014 The Giver (Ayrıca Yapımcı)
2014 Seventh Son
2013 R.I.P.D.
2013 Pablo
2012 A Place at the Table (Belgesel – Anlatıcı)
2010 Tron: Legacy
2010 True Grit
2009 The Open Road
2009 Crazy Heart
2009 The Men Who Stare at Goats
2008 Iron Man
2008 How to Lose Friends & Alienate People
2007 Surf's Up (Seslendirme)
2006 Stick It
2005 The Amateurs
2005 Tideland
2004 The Door in the Floor
2003 Masked and Anonymous
2003 Seabiscuit
2002 Lost in La Mancha (Belgesel – Anlatıcı)
2001 Scenes of the Crime
2001 K-PAX
2000 The Contender
1999 Arlington Road
1999 The Muse
1999 Simpatico
1998 The Big Lebowski
1996 White Squall
1996 The Mirror Has Two Faces
1995 Wild Bill
1994 Blown Away
1993 The Vanishing
1993 Fearless
1992 American Heart (Ayrıca Yapımcı)
1991 The Fisher King
1990 Texasville
1989 See You in the Morning
1989 The Fabulous Baker Boys
1988 Tucker: The Man and His Dream
1987 Nadine
1986 8 Million Ways to Die
1986 The Morning After
1985 Jagged Edge
1984 Against All Odds
1984 Starman
1982 Tron
1982 Kiss Me Goodbye
1982 The Last Unicorn (Seslendirme)
1981 Cutter's Way
1980 Heaven's Gate
1979 Winter Kills
1979 The American Success Company
1978 Somebody Killed Her Husband
1976 Stay Hungry
1976 King Kong
1975 Rancho Deluxe
1975 Hearts of the West
1974 Thunderbolt and Lightfoot
1973 Lolly-Madonna XXX
1973 The Last American Hero
1973 The Iceman Cometh
1972 Fat City
1972 Bad Company
1971 The Last Picture Show
1971 The Yin and the Yang of Mr. Go
1970 Halls of Anger
1951 The Company She Keeps

Televizyon

2017 The Johnathan Ross show
2010 Saturday Night Live
2008 A Dog Year (TV Filmi)
1996 Hidden in America (TV Filmi – Ayrıca Yapımcı)
1983 Faerie Tale Theatre
1983 Saturday Night Live
1981 Great Performances
1971 In Search of America (TV Filmi)
1970 The Don Knotts Show
1970 The Most Deadly Game
1969 The F.B.I.
1969 Lassie
1969 Silent Night, Lonely Night (TV Filmi)
1965 The Loner
1962 The Lloyd Bridges Show
1958 Sea Hunt

Diskografi

Stüdyo Albümleri

2015 Sleeping Tapes
2011 Jeff Bridges
2000 Be Here Soon

Single'ları

2011 What a Little Bit of Love Can Do (Jeff Bridges)

Müzik Videoları

2011 What a Little Bit of Love Can Do (Jeff Bridges)

Görev Aldığı Yapımlar

Jeff Bridges Fotoğrafları

Jeff Bridges İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler