Jennifer Beals

Jennifer Beals

Jennifer Beals
Oyuncu

Doğum Tarihi: 19.12.1963

Doğum Yeri: Şikago, Illinois, ABD

ABD'li oyuncu. 

Siyahi bir baba ve İrlandalı bir annenin kızı olan Jenifer Beals, 19 Aralık 1963 tarihinde Illinois, Şikago'da dünyaya geldi. Francis W. Parker School'da lise eğitimini tamamladı.

Beals, şov dünyasına katılmadan önce uzun süre bebek bakıcılığı yaptı. Kısa bir süre modellik de yapan Jenifer Beals'ın aktris olarak yıldızı 1983 yılında -henüz Yale Üniversitesi'nde edebiyat eğitimine devam ederken- Flashdance isimli filmde canlandırdığı Alex Owens karakteriyle parladı. 1983 yılının hit filmi olarak kabul edilen Flashdance, Jenifer Beals'ı Hollywood starlığına taşıdı.

Yale Üniversitesi'nden mezun olabilmek için kariyerini bir süre askıya alan Beals, daha sonra 50'den fazla filmde ve bağımsız projede yer aldı.

Beals 1986 yılında Alexandre Rockwell ile evlendi. Nani Moretti'nin yönetmenliğini üstlendiği İtalyan filmi Caro Diario'da kocasıyla birlikta rol aldı. İtalyanca bilmemesine karşın filmdeki bir sahnede yaptığı İngilizce-İtalyanca çeviri çok başarılı bulundu ve basında Beals'in İtalyanca'yı çok akıcı biçimde konuştuğuna dair haberler yer aldı. Beals, Alexandre Rockwell'den 1996 yılında boşandı.

Jennifer Beals, Quentin Tarantino'nun yakın arkadaşıdır. Quentin Tarantino'nun Ucuz Roman isimli filmi çekmeden önce uzun süre Beals'ın evinde kaldığı ve film hakkında görüşlerine başvurduğu bilinmektedir. Beals ve Tarantino Dört Oda isimli filmde birlikte rol de almışlardır.

1998 yılında Kevin Dixon ile evlenen Beals, Dixon'ın önceki evliliğinden olan iki çocuğuna annelik yapmaktadır ve 2005 yılı ekim ayında kendi ilk çocuğu (kızı) dünyaya gelmiştir. Ailesine ve özel hayata verdiği önemden ötürü Beals, kızının adını ve tam doğum tarihini açıklamamıştır.

Filmografi

2019 Ali's Realm (Kısa Film)
2019 After
2018 White Orchid
2017 Before I Fall
2016 Manhattan Gecesi
2015 UFO gakuen no himitsu (Seslendirme)
2015 Full Out
2013 Cinemanovels
2012 Cop-Puter (Kısa Film)
2010 Tanrının Kitabı
2010 A Night for Dying Tigers
2009 Joueuse
2006 Troubled Waters
2006 Garez 2
2005 Desolation Sound
2005 Break a Leg
2004 Catch That Kid
2003 Jüri
2002 Düzenbaz Roger
2002 13 Moons
2001 The Anniversary Party
2001 Out of Line
2000 Militia
2000 Body and Soul
1999 Turbulence 2: Fear of Flying
1999 Something More
1998 The Prophecy II (Video)
1998 The Last Days of Disco
1997 Wishful Thinking
1996 The Twilight of the Golds
1995 Let It Be Me
1995 Dört Oda
1995 Devil in a Blue Dress
1994 The Search for One-eye Jimmy
1994 Mrs. Parker and the Vicious Circle
1994 Dead on Sight
1993 The Thief and the Cobbler (Seslendirme)
1992 Le Grand Pardon II
1992 In the Soup
1991 Blood and Concrete
1990 Sons
1990 Dr. M
1988 Vampire's Kiss
1988 La partita
1988 Boksör
1985 The Bride
1983 Michael Sembello: Maniac (Kısa Video)
1983 Flashdance
1980 My Bodyguard

Televizyon

2019 Swamp Thing
2018 Taken
2017 The Last Tycoon
2017 The Night Shift
2015 Proof
2014 Motive
2014 A Wife's Nightmare (TV Filmi)
2013 The Mob Doctor
2013 Lauren
2013 Westside (TV Filmi)
2012 Castle
2012 Widow Detective (TV Filmi)
2011 The Chicago Code
2010 Lie to Me
2010 The Night Before the Night Before Christmas (TV Filmi)
2009 The L Word
2007 Law & Order
2007 My Name Is Sarah (TV Filmi)
2004 Frasier
2003 Without Malice (TV Filmi)
2002 They Shoot Divas, Don't They? (TV Filmi)
2001 The Feast of All Saints (TV Filmi)
2001 The Big House (TV Filmi)
2001 After the Storm (TV Filmi)
2000 A House Divided (TV Filmi)
1999 The Hunger
1998 Nothing Sacred
1998 The Spree (TV Filmi)
1997 The Outer Limits
1993 Night Owl (TV Filmi)
1992 2000 Malibu Road
1992 Terror Stalks the Class Reunion (TV Filmi)
1992 Indecency (TV Filmi)
1990 Tinikling ou 'La madonne et le dragon' (TV Filmi)
1985 Faerie Tale Theatre

Görev Aldığı Yapımlar

Jennifer Beals Fotoğrafları

Jennifer Beals Haberleri