Jennifer Carpenter

Jennifer Carpenter

Jennifer Carpenter
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.12.1979

Doğum Yeri: Kentucky, ABD

ABD'li aktris.

Tam adı Jennifer Leann Carpenter'dir. Sacred Heart Academy, Walden Theatre Conservatory ve son olarak New York'ta Juilliard School'da öğrenim gördü. Henüz üniversitede öğrenciyken Broadway'de Cadı Kazanı oyununda yer aldı. Sinemada ilk oyunculuk deneyimini People Are Dead filmiyle yaşadı. TV'de ise ilk kez Queen B dizisinde yer aldı.

Dexter (2006), The Good Wife (2009) ve Sea of Fire (2014) dizileri ve Şeytan Çarpması (2005) filmindeki rolleriyle tanınmıştır. The Exorcism of Emily Rose filminde canlandırdığı Emily Rose karakteriyle MTV Film Ödülleri'nde En İyi Korkutucu Performans ödülünü kazandı.

2007 yılında Dexter dizisinde abisi Dexter Morgan'ı canlandıran Michael C. Hall ile çıkmaya başladılar ve 2008 yılının son günü evlendiler.

Filmografi

2018 Dragged Across Concrete
2018 Batman: Gotham'ın Gaz Lambaları (Seslendirme)
2017 99. Blok
2014 Yenilmezler Gizli Dosya: Kara Dul & Cezalandırıcı (Video – Seslendirme)
2014 Where the Devil Hides
2012 The Break-Up Tour (Kısa Film)
2012 Kayıp
2012 Fabrika
2012 Ex-Girlfriends
2011 İntikamın Bedeli
2010 Faster
2008 Karantina
2007 İsyan
2006 The Dog Problem
2005 Şeytan Çarpması
2005 Lethal Eviction
2004 İki Fıstık
2004 D.E.B.S.
2003 Ash Tuesday
2002 People Are Dead

Televizyon

2019 The Enemy Within
2016 Limitless
2015 Stanistan (TV Filmi)
2014 Robot Chicken (Seslendirme)
2014 Sea of Fire (TV Filmi)
2013 Pound Puppies (Seslendirme)
2013 Dexter
2011 The Good Wife
2009 Dexter: Early Cuts (Seslendirme)
2005 Queen B (TV Filmi)

Video Oyunu (Seslendirme)

2014 PsychoBreak

Görev Aldığı Yapımlar

Jennifer Carpenter Fotoğrafları

Jennifer Carpenter Haberleri