Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence
Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.8.1990

Doğum Yeri: Kentucky, ABD

Amerikalı aktris. Tam adı Jennifer Shrader Lawrence'tır.

Yer aldığı filmler dünya genelinde 5.5 milyar dolardan fazla hasılat elde etti, 2015 ve 2016 yılları arasında dünyanın en çok maaş alan kadın oyuncusuydu. 2013 yılında Time dergisinin dünyanın en etkili 100 kişisi listesinde yer aldı. Oscar, Altın Küre ve SAG ödüllerinin sahibidir.

İlk yılları

Jennifer Lawrence 1990 yılında Louisville, Kentucky'de doğmuştur. 14 yaşında oyuncu olmaya karar vermiştir ve ailesiyle birlikte bir yetenek avcısına başvurmuştur. Liseden 2 yıl erken mezun olmuş ve oyunculuk kariyerine başlamıştır.

Kariyeri

Lawrence TBS kanalındaki The Bill Engvall Show büyük kız kardeş 'Lauren Pearson'ı oynamıştır. Lawrence daha sonra sırasıyla The Devil You Know, Cold Case, Medium ve Monk Tv serilerinde rol almıştır. 2008'de Jason Freeland'in yönettiği Garden Party isimli filmde küçük bir rol oynadı. Aynı yıl Guillermo Arriaga'in yönettiği büyük bir yapım olan The Burning Plain'da Charlize Theron ve Kim Basinger birlikte oynadı. Bu rolüyle Venedik film festivalinde Marcello Mastroianni ödülünü aldı. Daha sonra başrol oynadığı Debra Granik'in yönettiği 'Winter's Bone' isimli film ile Sundance Film Festivali'nde en iyi film ödülünü aldı. Bu filmdeki rolü ise birçok eleştirmenden olumlu tepki almıştır. David Denby The New Yorker'daki yazısında filmi inanılmaz olarak tarif etmiştir. Jennifer Lawrence bu rolüyle 25 Ocak 2011'de Akademi Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday olmuştur. Aynı zamanda bu filmdeki performansı ona içinde NBR ödülü de dahil olmak üzere 7 ödül kazandırmıştır. Aday olduğu an aynı zamanda Akademi ödüllerinin en genç ikinci En iyi aktris adayı olmuştur. Lawrence 2009 yılında The Beaver filminde Mel Gibson ve Jodie Foster ile birlikte oynamıştır fakat film 2011 yılında gösterime girmiştir. 2011'de Lawrence X-Men: First Class filminde şekil değiştiren karakter Mystique rolünde oynadı. 

Özel Hayatı

Lawrence, 2011 yılında X-Men: Birinci Sınıf filminde rol aldıktan sonra Nicholas Hoult ile çıkmaya başladı. Ancak Ocak 2013'te ilişkilerini sonlandırdılar. Temmuz 2013'te X-Men: Geçmiş Günler Gelecek filminde birlikte rol aldıktan sonra yeniden bağlandılar. Çift, kaynakların belirttiğine göre farklı çalışma programlarından dolayı Ağustos 2014'te kesin olarak ayrıldı.

31 Ağustos 2014'te Lawrence'ın çıplak fotoğrafları internete sızdı ve bu fotoğrafların Lawrence'ın İCloud hesabından ele geçirildiği düşünüldü. Lawrence fotoğrafların gerçek olduğunu onayladı. Ekim 2014'te Vanity Fair dergisine verdiği röportajda bu durumu 'cinsel suç' ve 'cinsel tecavüz' olarak değerlendirdi ve ekledi, 'O fotoğraflara bakan herkes bir cinsel saldırıyı ebedileştiriyor. Utanç duymalılar. Çılgına dönmek istemiyorum ama aynı zamanda düşünüyorum, insanlara çıplak vücuduma bakabileceklerini söylemedim.'

Filmografi

2018 Red Sparrow
2018 X-Men: Dark Phoenix
2017 Mother!
2016 A Beautiful Planet
2016 X-Men: Apocalypse
2016 Passengers
2015 Dior and I
2015 The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
2015 Joy
2014 X-Men: Days of Future Past
2014 Serena
2014 The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
2013 The Devil You Know[61]
2013 The Hunger Games: Catching Fire
2013 American Hustle
2012 The Hunger Games
2012 Silver Linings Playbook
2012 House at the End of the Street
2011 Like Crazy
2011 The Beaver
2011 X-Men: First Class
2010 Winter's Bone
2008 Garden Party
2008 The Poker House
2008 The Burning Plain

Televizyon

2013 Saturday Night Live
2008 Medium
2007 Cold Case
2007 Medium
2007 The Bill Engvall Show
2006 Company Town (TV Filmi)
2006 Monk

Görev Aldığı Yapımlar

Jennifer Lawrence Fotoğrafları

Jennifer Lawrence İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler