Jeremy Renner

Jeremy Renner

Jeremy Renner
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 7.1.1971

Doğum Yeri: California, ABD

Amerikalı aktör ve şarkıcı.

Tam adı Jeremy Lee Renner'dir. 1971'de Modesto, California'da doğmuştur. Kariyerindeki ilk filmi National Lampoon's Seniors Trip filmi olmuştur. Çıkış filmi Dahmer olmuştur, bu film ile Palm Beach Uluslararası Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu adayı gösterilmiştir. Kariyeri boyunca birçok filmde rol alan Jeremy Renner, The Town filmindeki rolü ile de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü adaylığı kazanmıştır. Ölümcül Tuzak filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Bu başarıları ile dünya çapında büyük hasılat yapan filmlerden Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011) ve The Avengers (2012) kadrosunda yerini almıştır.

Filmografi

2019 Untitled Avengers
2018 Arctic Justice: Thunder Squad (Seslendirme)
2018 Avengers: Infinity War
2018 Tag
2017 Wind River
2017 The House
2016 Captain America: Civil War
2016 Arrival
2015 Avengers: Age of Ultron
2015 Mission: Impossible – Rogue Nation
2014 Kill the Messenger (Ayrıca Yapımcı)
2013 Hansel & Gretel: Witch Hunters
2013 The Immigrant
2013 American Hustle
2012 The Avengers
2012 The Bourne Legacy
2011 Thor
2011 Mission: Impossible – Ghost Protocol
2010 The Town
2009 Ingenious
2008 The Hurt Locker
2007 The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
2007 28 Weeks Later
2007 Take
2006 Love Comes to the Executioner
2005 A Little Trip to Heaven
2005 North Country
2005 12 and Holding
2005 Neo Ned
2005 Lords of Dogtown
2004 The Heart Is Deceitful Above All Things
2003 S.W.A.T.
2002 Dahmer
2002 Monkey Love
2001 Fish in a Barrel
1996 Paper Dragons
1995 National Lampoon's Senior Trip

Televizyon

2016 The Grand Tour
2014 The World Wars
2014 Soccer Aid
2014 Louie
2012 Saturday Night Live
2011 Robot Chicken (Seslendirme)
2009 The Unusuals
2008 The Oaks
2007 House
2002 The It Factor
2001 CSI: Crime Scene Investigation
2000 Angel
1999 Zoe, Duncan, Jack & Jane
1999 The Net
1999 Time of Your Life
1998 To Have & to Hold
1997 A Nightmare Come True (TV Filmi)
1996 Strange Luck
1996 A Friend's Betrayal (TV Filmi)
1995 Deadly Games

Görev Aldığı Yapımlar

Jeremy Renner Fotoğrafları

Jeremy Renner Haberleri