Jeyan Mahfi Tözüm

Jeyan Mahfi Tözüm
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 6.8.1934

Doğum Yeri: İzmir, TÜRKİYE


Sanat yaşamına babasının teşvikiyle henüz üç yaşındayken, Muhsin Ertuğrul tarafından 'Peer Gynt' adlı oyunda çocuk rolünde oynatılarak başladı.İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda; başta 'Mutlu Günler','Çıplakları Giydirmek','Kökler','Yarısı' ve 'Kezban' olmak üzere çok sayıda oyunda rol aldı ve oradan emekli oldu. Necdet Mahfi Ayral'ın kızı ve bir trafik kazası sonucu vefat eden Ses Mühendisi Rauf Tözüm'ün 1915 - 1978 İstanbul eşi olan sanatçı; çocuk yaşlardan itibaren yerli ve yabancı filmlerin seslendirilmesinde çalıştı.Beyoğlu Kız Lisesi'nden mezun oldu.Başta Türkan Şoray,Filiz Akın,Fatma Girik olmak üzere bir çok oyuncuyu sayısız filmde seslendirdi.Radyo oyunlarında rol aldı.Tiyatronun yanı sıra sinema ve televizyon dizisi oyunculuğu yaptı.

Filmografisi

  • Hayat Apartmanı, 2007
  • Yaprak Dökümü, 2007
  • Yadigar, 2004
  • Sahra, 2004
  • Ekmek Teknesi, 2002
  • Tatlı Hayat, 2001
  • Dadı, 2000
  • Gurbetçiler, 1996
  • Şehnaz Tango, 1996
  • Bozkurt Obası, 1954
  • Beklenen Şarkı, 1953
  • Uçuruma Doğru, 1949
  • Efsuncu Baba, 1949
  • Gençlik Günahı, 1947
  • Seven Ne Yapmaz, 1947
  • Allahın Cenneti, 1939

Görev Aldığı Yapımlar

Portreler


Vizyondakiler