Jim Sturgess

Jim Sturgess

Jim Sturgess
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 16.5.1978

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktör ve müzisyen. Tam adı James Anthony Sturgess'dir.

Hayatı

Jim Sturgess Londra'da doğmuştur. Eğitiminin ardından 1993-1995 yılları arasında Ulusal Gençlik Müzik Tiyatrosu'na katılmıştır. Salford Üniversitesi Performans Okulu'nda müzik ve iletişim üzerine eğitimini tamamlamıştır.

Kariyeri

Toplamda on üç dizide ve birçok sinema filminde de rol alan Sturgess 2001 yılında Hawk dizisinde, 2002 yılında ise The Quest isimli dizi serisinde oynadığı rollerle oyunculuk kariyerini sürdürmüştür. Ayrıca sanatçının birçok film müziği de bulunmaktadır.

Filmografi

2016 London Fields
2016 Geostorm
2014 Stonehearst Asylum
2014 Kidnapping Freddy Heineken
2013 Upside Down
2013 Electric Slide
2012 Ashes
2012 Cloud Atlas
2012 The Best Offer
2011 One Day
2010 The Way Back
2010 Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (Seslendirme)
2009 Crossing Over
2009 Heartless
2008 The Other Boleyn Girl
2008 21
2008 Fifty Dead Men Walking
2007 Across the Universe
2005 Mouth to Mouth
1994 The Browning Version

Televizyon

2016 Close to the Enemy
2016 Feed The Beast
2005 The Last Detective
2004 The Second Quest (TV Filmi)
2004 The Final Quest (TV Filmi)
2003 A Touch of Frost
2003 Rehab
2002 The Quest (TV Filmi)
2002 Judge John Deed
2001 The Residents
2001 Heartbeat
2001 Hawk
2000 Thursday the 12th (TV Filmi)
2000 Other People's Children
1999 The Scarlet Pimpernel

Görev Aldığı Yapımlar

Jim Sturgess Fotoğrafları

Jim Sturgess İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler