Joachim Rønning

Joachim Rønning

Joachim Rønning
Yönetmen

Doğum Tarihi: 30.5.1972

Doğum Yeri: Sandefjord, Norveç

Norveçli bir film yönetmeni ve genellikle Norveçli Espen Sandberg ile birlikte çalışmaktadır. Yönetmenlik ekibi olarak, Roenberg (soyadlarının birleşimi) adı altında çalışmaktadırlar. Motion Blur isimli İskandinavya'nın en büyük reklam üretim şirketine ortaktırlar.

Kariyer

2006'da ilk uzun metrajlı filmi olan ve Penélope Cruz ve Salma Hayek'in oynadığı Bandidas, EuropaCorp ve Twentieth Century Fox aracılığıyla dünya çapında piyasaya sürüldü. Filmin yapımcısı ve senaristi ise Fransız Luc Besson'du.

Yönetmenliğini yaptığı 2012 yılı filmi Kon-Tiki, 85. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yabancı Dil Oscarı'na aday gösterildi.

Filmografi

2017 Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2014 Marco Polo
2012 Kon-Tiki
2012 Seile sin egen sjø (Belgesel)
2008 Max Manus: Man of War
2007 Kubisten (Kısa Film)
2006 Bandidas
1997 Dag 1 (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Joachim Rønning Fotoğrafları

Joachim Rønning Haberleri

Portreler