Joanne Froggatt

Joanne Froggatt

Joanne Froggatt
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.8.1980

Doğum Yeri: Littlebeck, İngiltere

İngiliz tiyatro, televizyon ve sinema oyuncusu. 

2010 yılından itibaren drama dizisi Downton Abby'de altı sezon boyunca hizmetçi Anna Bates'i canlandırdı. Bu rolüyle Bir Drama Serisinde En İyi yardımcı Kadın Oyuncu dalında Emmy Ödülü'ne aday gösterildi ve 2014 yılında Televizyonda En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre Ödülü'nü kazandı. 2017 sonbaharında, altı bölümlük mini dizi Liar'da rol aldı.

Filmografi

2017 Mary Shelley
2017 Bob the Builder: Mega Machines (Seslendirme)
2017 One Last Thing
2016 Starfish (Ayrıca Yapımcı)
2016 A Street Cat Named Bob
2013 Filth
2013 uwantme2killhim?
2013 Still Life
2010 In Our Name
2009 Echoes (Kısa Film)
2002 Miranda

Televizyon

2017 Liar (Mini Dizi)
2016 Dark Angel
2015 Bob the Builder (Seslendirme)
2014 The Secrets
2012 True Love
2010 Identity
2010 The Royle Family
2010 Downton Abbey
2009 Moving On
2009 Robin Hood
2008 Spooks: Code 9
2007 Murder in the Outback (TV Filmi)
2006 Life on Mars
2006 The Street
2006 Rebus
2006 Missing
2006 See No Evil: The Moors Murders (TV Filmi)
2004 Island at War
2003 Danielle Cable: Eyewitness (TV Filmi)
2003 Red Cap
2003 The Last Detective
2002 Nice Guy Eddie
2002 Paradise Heights
2002 The Stretford Wives (TV Filmi)
2001 A Touch of Frost
2001 Casualty
2000 Nature Boy
2000 Other People's Children
2000 Lorna Doone (TV Filmi)
1999 Bad Girls
1999 Dinnerladies
1997 Coronation Street
1996 The Bill

Sesli Kitap

2014 The Extraordinary Adventures of G.A. Henty: In Freedom's Cause
2010 The Disappearance
2007 Solaris

Görev Aldığı Yapımlar

Joanne Froggatt Fotoğrafları

Joanne Froggatt Haberleri