Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix
Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Doğum Tarihi: 28.10.1974

Doğum Yeri: San Juan, Porto Riko

ABD'li aktör, müzik yönetmeni, yapımcı, müzisyen ve aktivist.

Leaf Phoenix olarak da bilinir fakat asıl adı Joaquin Rafael Phoenix'tir. Ridley Scott'ın yönettiği Gladiator filmindeki Commodus rolüyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu rolle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oskar ödülüne aday olmuştur. 2005 yılında bir biografi filmi olan Walk the Line da müzisyen Johnny Cash'i canlandırarak bir kez daha Oskar ödülüne aday olmuştur. 2012 yapımı The Master filmindeki Freddie Quell rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında bu ödüle 3. kez aday olmuştur. Bunun yanında Phoenix, bir röportajında oskar ödülleri için 'bullshit' yorumunu yapmaktan çekinmemiştir.

Phoenix, 2008 yılında beklenmedik bir şekilde aktörlüğü bıraktığını ve rap müzisyeni olarak kariyerine devam edeceğini duyurmuştur. 

1993 yılında aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle genç yaşta ölen aktör River Phoenix'in kardeşidir.

Filmografi

2018 Don't Worry, He Won't Get Far on Foot
2018 Mary Magdalene
2018 The Sisters Brothers
2017 You Were Never Really Here
2015 Irrational Man
2015 Unity (Belgesel – Anlatıcı)
2014 Inherent Vice
2013 Her
2013 The Immigrant
2012 The Master
2010 I'm Still Here (Belgesel – Ayrıca Senarist ve Yapımcı)
2008 Two Lovers
2007 We Own the Night (Ayrıca Yapımcı)
2007 Reservation Road
2005 Earthlings (Belgesel – Anlatıcı)
2005 Walk the Line
2004 The Village
2004 Ladder 49
2004 Hotel Rwanda
2003 It's All About Love
2003 Brother Bear (Seslendirme)
2002 Signs
2001 Buffalo Soldiers
2000 The Yards
2000 Gladiator
2000 Quills
1999 8mm
1998 Return to Paradise
1998 Clay Pigeons
1997 Inventing the Abbotts
1997 U Turn
1995 To Die For
1989 Parenthood
1987 Russkies
1986 SpaceCamp
1985 Kids Don't Tell

Televizyon

1989 The New Leave It to Beaver
1989 Superboy
1986 Alfred Hitchcock Presents
1986 Morningstar/Eveningstar
1984 The Fall Guy
1984 ABC Afterschool Specials
1984 Hill Street Blues
1984 Murder, She Wrote
1982 Seven Brides for Seven Brothers

Görev Aldığı Yapımlar

Joaquin Phoenix Fotoğrafları

Joaquin Phoenix Haberleri