Jocelin Donahue

Jocelin Donahue

Jocelin Donahue
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.11.1981

Doğum Yeri: Connecticut, ABD

ABD'li aktris ve model.

Bristol Merkez Yüksek Okulu'ndan 1999'da mezun olup yüksek öğrenimini; New York Üniversitesi sosyoloji bölümünde tamamladı. Ti West's karakterini canlandırdığı The House of the Devil adlı korku filmindeki oyunculuğu kendisine 2009'da LA Korku filmleri festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getirdi.

Oyunculuk kariyerine 2006-2008 yılları arasında rol ldığı kısa filmlerle başladı. 2008 yapımı western-korku türünde The Burrowers rol aldığı ilk uzun metrajlı filmdir. Oyuncu Donahue 2009 yapımı The House of the Devil adlı korku filmiyle geniş kitlelerce tanınmıştır. Rol aldığı diğer bazı yapımlar arasında; The Last Godfather, Live at the Foxes Den, The End of Love, Knight of Cups, Insidious: Chapter 2 vb. sayılabilir.

Dünyaca ünlü markalar Levi's, Zune, Vitamin Water, Apple, ve Subway reklam filmlerinde yer almış tanıtımlarına katılmıştır. Oyuncu yine bazı markaların çeşitli yardım kampanyalarında da görev almıştır.

Son dönemde sinemaya dönerek 2013 yapımı Live at the Foxes Den, 2015 yapımı Terrence Malick imzalı Knight of Cups ve 2016 yapımı Anthony Scott Burns imzalı Holidays adlı filmlerde başarılı bir oyunculuk sergiledi.

Filmografi

2016 Holidays
2016 Boomtown
2016 Dead Awake
2015 The Frontier
2015 Furious 7
2015 Midnight Sex Run
2014 The Crumb of It (Kısa Film)
2014 The Living
2014 Knight of Cups
2013 Distant Places (Kısa Film)
2013 Insidious: Chapter 2
2013 Live at the Foxes Den
2012 The End of Love
2012 Free Samples
2011 Butterfinger the 13th (Kısa Film)
2010 Wes and Ella
2010 The Last Godfather
2009 He's Just Not That Into You
2009 The House of the Devil
2008 Express 831 (Kısa Film)
2008 The Burrowers
2007 Boundaries (Kısa Film)
2007 Masquerade (Kısa Film)
2007 Roman Candles (Kısa Film)
2006 Heartbreaker (Kısa Film)

Televizyon

2016 Startup (Mini Dizi)
2007 Not Another High School Show (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Jocelin Donahue Fotoğrafları

Jocelin Donahue Haberleri