Joel Kinnaman

Joel Kinnaman

Joel Kinnaman
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.11.1979

Doğum Yeri: Stockholm, İsveç

İsveç asıllı ABD'li aktör.

Tam adı Charles Joel Nordström Kinnaman'dır. Annesi Bitte terapist ve babası Amerikalı David Kinnaman eski askerdir. Babasının önceki evliliğinden doğan ablası Melinda Kinnaman da oyunculuk yapmıştır. Malmö'de İsveç Drama Akademisi'nde eğitim aldı. Lisede 1 yıl boyunca Texas'ta bir okulda değişim öğrencisi olarak bulunan Kinnaman, İsveççe ve İngilizce konuşulan bir evde büyüdü. 1990 yapımı Storstad dizisindeki Felix karakterini 22 bölüm canlandıran oyuncu, sonrasında uzun yıllar oyunculuktan uzak kaldı. 2002 yılında Den osynlige adlı yapımla oyunculuğa dönüş yaptı. 

2011-2014 yılları arası yayınlanan ABD dizisi The Killing'de canlandırdığı Stephen Holder, 2016-2017 yılları arası yayınlanan House of Cards 'ta canlandırdığı Governor William 'Will' Conway ve 2018 yılında yayınlanan Altered Carbon'da canlandırdığı Takeshi Kovacs karakterleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2021 The Suicide Squad
2020 The Sound of Philadelphia
2020 The Secrets We Keep
2019 Muhbir
2019 The Horse Boy
2016 Suicide Squad: Gerçek Kötüler
2016 Edge of Winter
2015 Knight of Cups
2015 Run All Night
2015 Child 44
2014 RoboCop
2013 Johan Falk – Kodnamn Lisa
2013 Easy Money III: Life Deluxe
2012 Safe House
2012 Lola Versus
2012 Easy Money II: Hard to Kill
2012 Johan Falk – Spelets regler
2012 Johan Falk – De 107 patrioterna
2012 Johan Falk – Alla råns moder
2012 Johan Falk – Organizatsija Karayan
2012 Johan Falk – Barninfiltratören
2011 The Darkest Hour
2011 The Girl with the Dragon Tattoo
2010 Easy Money
2009 In Your Veins
2009 183 dagar
2009 Johan Falk – Gruppen för särskilda insatser
2009 Johan Falk – Vapenbröder
2009 Johan Falk – National Target
2009 Johan Falk – Leo Gaut
2009 Johan Falk – Operation Näktergal
2009 Johan Falk – De fredlösa
2009 Simon & Malou
2008 Arn – The Kingdom at Road's End
2007 Arn – The Knight Templar
2006 Vinnarskallar
2005 Storm
2005 Tjenare kungen
2003 Hannah med H
2002 Den osynlige

Televizyon

2019 For All Mankind
2019 Hanna
2018 Altered Carbon
2017 House of Cards
2014 The Killing
2008 Andra Avenyn
1990 Storstad

Görev Aldığı Yapımlar

Joel Kinnaman Fotoğrafları

Joel Kinnaman Haberleri