John Boyega

John Boyega

John Boyega
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 17.3.1992

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

Nijerya asıllı İngiliz oyuncu ve yapımcı. 

Asıl adı John Adedayo Adegboyega'dır. Annesi Abigail Boyega, babası Samson Boyega Nijeryalı göçmendir. Grace Boyega, Blessing Boyega adlarında kardeşleri vardır. 9 yaş ve 14 arası yetenekli çocuklara yönelik tiyatro okuluna devam etti. Westminster City School okulunda okudu. South Thames College’de okudu. Greenwich Üniversitesinde Sinema ve Televizyon eğitimi aldı.

John Boyega, 2014 yılında Kiefer Sutherland‘ın başrolde oynadığı “24: Live Another Day” adlı dizi filminde Chris Tanner karakterini canlandırdı.

John Boyega, 2015 yılında yapımcı, senaryo ve yönetmenliğini J.J. Abrams‘ın yaptığı “Star Wars: Güç Uyanıyor” filminde Han Solo’yu canlandıran Harrison Ford ile ve Daisy Ridley birlikte oynadı.

Filmografi

2020 Naked Singularity
2019 Star Wars: Episode IX
2018 Pasifik Savaşı: İsyan
2017 The Circle
2017 Detroit
2017 Star Wars: The Last Jedi
2015 Star Wars: The Force Awakens
2014 Imperial Dreams
2013 Half of a Yellow Sun
2011 Attack the Block
2011 Junkhearts

Yapımcı

2018 Pasifik Savaşı: İsyan

Televizyon

2018 Star Wars Forces of Destiny: Volume 4 (TV Filmi)
2018 Watership Down (Seslendirme)
2018 Star Wars Forces of Destiny: Volume 3 (Kısa Film)
2018 Star Wars Forces of Destiny
2018 Star Wars Forces of Destiny: Volume 1 (Kısa Film)
2016 Tinkershrimp & Dutch (Seslendirme)
2015 Major Lazer (Seslendirme)
2015 Saturday Night Live
2014 24: Live Another Day
2013 The Whale (TV Filmi)
2012 My Murder (TV Filmi)
2011 Da Brick
2011 Becoming Human
2011 Law & Order: UK

Tiyatro

2017 Woyzeck
2010 Othello

Video Oyunları (Seslendirme)

2018 Star Wars: Battlefront II
2016 Lego Star Wars: The Force Awakens
2015 Disney Infinity 3.0

Görev Aldığı Yapımlar

John Boyega Fotoğrafları

John Boyega Haberleri