John Cena

John Cena

John Cena
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 23.4.1977

Doğum Yeri: Massachusetts, ABD

ABD'li profesyonel güreşçi, rap şarkıcısı ve aktör. 

Tam adı John Felix Anthony Cena'dır. Şu an WWE ile çalışmaktadır. Cena, WWE'nin genel organizasyonlarda en çok ön plana çıkan güreşçi ve 2005 yılından beri şirketin 'yüzü' konumundadır.

Cena, güreş kariyerine; 1999 yılında Ultimate Pro Wrestling şirketinde başladı ve orada UPW Ağırsiklet Şampiyonluğu sevinci yaşadı. Cena, 2001 yılında ise World Wrestling Federation ile (WWF, sonraki adı WWE) sözleşme imzaladı ve 2002 yılında ana kadroya dahil oldu. Cena, Mayıs 2017'ya kadar 24 kez şampiyonluk yaşadı. Bunlardan; 'en fazla şampiyon olan güreşçi' rekorunu elinde bulundurduğu 12 kez WWE (Dünya Ağırsiklet) Şampiyonluğu ile üç kez Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu, beş kez Birleşik Devletler Şampiyonluğu, iki Dünya Takım Şampiyonluğu ve iki WWE Takım Şampiyonluğu sevinçlerini yaşadı. 2012 yılında Money in the Bank merdiven maçı galibiyeti, iki Royal Rumble galibiyeti (2008, 2013) ve üç kez Slammy Ödüllerinde 'Yılın En Başarılı Süperstarı' ödülünü kazandı (2009, 2010, 2012).

WWE Ağırsiklet Şampiyonluğunu; Bruno Sammartino, Bob Backlund ile Hulk Hogan'ın ardından en uzun sürede tutmayı başaran dördüncü güreşçidir. Kariyeri boyunca beş kez WrestleMania etkinliklerinin ana maçında yer aldı.

Cena, güreş dışındaki etkinliklerinde; You Can't See Me adında rap şarkısı çıkarttı ve US Billboard 200 sıralamasında 15. olarak yer aldı. The Marine (2006), 12 Rounds (2009) ile Legendary (2010) filmlerinde ise başrol oyuncu olarak yer aldı. Cena, ayrıca Manhunt, Deal or No Deal, MADtv, Saturday Night Live, Punk'd, Psych ile Parks and Recreation programlarında da yer aldı. Fast Cars and Superstars: The Gillette Young Guns Celebrity Race programında yer alan yarışmayı ise üçüncü olarak bitirdi.

Cena, birçok kez hayırseverlik etkinliklerinde yer aldı. Bunlardan en önemlisi; Make-A-Wish Vakfına yaptığı yardımdır. Cena, Make-A-Wish tarihinin en büyük yardımını yapmıştır.

Kişisel Hayatı

John Cena solaktır. Japon anime hayranıdır favorisi ise Fist of the North Star'dır. Bilgisayar oyunlarından Command & Conquer olduğu söylenir. Tottenham Hotspur takımını desteklemektedir. Temmuz 11, 2009'te Elizabeth Huberdeau ile evlendi. Mayıs 1'de boşanma davası açıldı. Şimdi ise eski WWE divası Nikki Bella ile ilişkisi olduğu iddia edilmiştir.

Müzik

John Cena, Rap ile ilgilenmektedir. Rap üzerine birçok parça bestelemiş ve söylemiştir. Rap ile ilgilenmesinin ilk sebebi ise bir şovda partideki rapper karakteri olmasıdır ardından bu ilgisi devam etmiştir.

Filmografisi

2018 Blockers
2018 Bumblebee: The Movie
2017 The Wall
2017 Daddy's Home 2
2017 Ferdinand (Seslendirme)
2016 Surf's Up 2: WaveMania (Seslendirme)
2015 The Flintstones & WWE: Stone Age SmackDown! (Seslendirme)
2015 Trainwreck
2015 Sisters
2015 Daddy's Home
2014 Scooby-Doo! WrestleMania Mystery (Seslendirme)
2011 The Reunion
2010 Legendary
2009 12 Rounds
2006 The Marine
2000 Ready to Rumble

Televizyon

2018 Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles
2017 Psych: The Movie
2017 Tour de Pharmacy
2016 American Grit (Aynı zamanda yapımcı)
2016 ESPY Awards
2016 The Edge & Christian Show
2016 Total Bellas
2015 Parks and Recreation
2015 Legendários
2013 Total Divas
2012 Fred 3: Camp Fred (TV Filmi)
2012 Fred: The Show
2011 Fred 2: Night of the Living Fred (TV Filmi)
2010 Psych
2010 True Jackson, VP
2010 Hannah Montana
2010 Generator Rex (Seslendirme)
2010 Fred: The Movie (TV Filmi)
2009 Saturday Night Live
2007 Fast Cars and Superstars: The Gillette Young Guns Celebrity Race
2001 Manhunt

Video Oyunları

2016 WWE 2K17
2015 WWE 2K16
2014 WWE 2K15
2013 WWE 2K14
2012 WWE '13
2011 WWE All Stars
2011 WWE '12
2010 WWE SmackDown vs. Raw 2011
2009 WWE SmackDown vs. Raw 2010
2008 WWE SmackDown vs. Raw 2009
2007 WWE SmackDown vs. Raw 2008
2006 WWE SmackDown vs. Raw 2007
2005 WWE Day of Reckoning 2
2005 WWE SmackDown! vs. Raw 2006
2004 WWE SmackDown! vs Raw
2004 WWE Day of Reckoning
2003 WWE WrestleMania XIX
2003 WWE Raw 2
2003 WWE SmackDown! Here Comes the Pain

Görev Aldığı Yapımlar

John Cena Fotoğrafları

John Cena Haberleri