John G. Avildsen

John G. Avildsen

John G. Avildsen
Yönetmen

Doğum Tarihi: 21.12.1935

Ölüm Tarihi: 16.6.2017

Doğum Yeri: Illimois, ABD

Amerikalı film yönetmeni. Tam adı John Guilbert Avildsen'dir.

1977 yılında Rocky filmi ile En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'nü almayı başarmıştır. Film ise Martin Scorsese'nin yönettiği Taxi Driver filmini geride bırakarak En İyi Film Akademi Ödülü'nü aldı.

Razzie olarak bilinen ve en kötülere verilen Altın Ahududu Ödülleri'ne 1981 yılında The Formula, 1990 yılında The Karate Kid, Part III ve 1991 yılında Rocky V ile En Kötü Yönetmen dalında aday gösterilmiştir.

Tracy Brooks Swope ile 1987-2003 yılları arasında evli kaldı. Bir çocukları vardır. Ünlü yönetmen 16 Haziran 2017'de 81 yasında öldü.

Filmografi

1999 Inferno
1994 8 Seconds
1992 The Power of One
1990 Rocky V
1989 Lean on Me
1989 The Karate Kid Part III
1988 For Keeps
1987 Happy New Year
1986 The Karate Kid Part II
1984 The Karate Kid
1983 A Night in Heaven
1982 Traveling Hopefully
1981 Neighbors
1980 The Formula
1978 Slow Dancing in the Big City
1976 Rocky
1975 Fore Play
1975 W.W. and the Dixie Dancekings
1974 The Stoolie
1973 Save the Tiger
1972 Okay Bill
1971 Cry Uncle!
1970 Guess What We Learned in School Today?
1970 Joe
1969 Turn on to Love

Ödülleri

1977 Akademi Ödülleri - En İyi Yönetmen, Rocky
1977 Akademi Ödülleri - En İyi Film, Rocky

Görev Aldığı Yapımlar

John G. Avildsen Fotoğrafları

John G. Avildsen Haberleri