John Hannah

John Hannah

John Hannah
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.4.1962

Doğum Yeri: İskoçya

İskoç dizi ve sinema oyuncusu. 

Mumya film serlerinde Evelyn'nin kardeşi Jonathan Carnahan rolüyle bilinir. Ayrıca Starz televizyonunun Spartacus: Blood and Sand ve Spartacus: Gods of the Arena dizilerinde Quintus Lentulus Batiatus isimli gladyatör okulu sahibini canlandırmıştır.

John Hannah iki ablası olan ailesinin en küçük evladıdır. John Hannah, East Kilbride Claremont Lisesine gitti ve dört yıl boyunca elektrikçi çırağı olarak çalıştı. East Kilbride Rep Tiyatro Kulübüne katıldı. Glasgow Müzik ve Drama İskoç Kraliyet Akademisi'ne kabul edildikten sonra elektrikçi olarak çalışmaktan vazgeçti. 20 Ocak 1996 tarihinde Hannah, İskoç aktris Joanna Roth ile evlendi. Hannah yıllardır hayırsever olarak çaba göstermiştir. Halen eşi Joanna Roth ve iki çocuğuyla birlikte Londra'da yaşıyor.

(2004)'de başlayan Lost TV dizisinde Charlie rolü için düşünüldü ama senaristler Charlie'nin özelliklerini değiştirmeye karar verdi ve bu rol kendisinin yerine Dominic Monaghan'a gitti.

Glasgow Müzik ve Drama İskoç Kraliyet Akademisi'nde üç yıl okudu.

Eski bir elektrikçi çırağı idi.

1995: Madagaskar Skin (1995) Stockholm Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kazandı.

Filmografi
1994 - Four Weddings and a Funeral
1995 - Madagascar Skin
1995 - The Innocent Sleep
1995 - Blast Away
1995 - 1998 McCallum
1997 - Romance and Rejection
1997 - The Love Bug
1997 - Resurrection Man
1997 - The James Gang
1998 - Sliding Doors
1999 - The Hurricane
1999 - Mumya
1999 - The Intruder
2000 - Pandaemonium
2000 - Circus
2001 - The Mummy Returns
2001 - Before You Go
2002 - MDs
2002 - Dr. Jekyll and Mr. Hyde
2002 - I'm With Lucy
2003 - I Accuse
2004 - Agatha Christie's Marple: '4:50 from Paddington'
2005 - Amnesia
2007 - Ghost Son
2007 - The Last Legion
2007 - The Sinking of the Lusitania: Terror at Sea
2008 - The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
2008 - Zip 'n zoo
2008 - Moose in the Glen
2008 - Agatha Christie's Poirot: 'Appointment with Death'
2010 - Spartacus: Blood and Sand
2011 - Spartacus: Gods of the Arena

Görev Aldığı Yapımlar

John Hannah Fotoğrafları

John Hannah Haberleri

Portreler