John Malkovich

John Malkovich

John Malkovich
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 9.12.1953

Doğum Yeri: Christopher, Illinois, ABD

ABD'li oyuncu, yönetmen ve yapımcı. 

Tam adı John Gavin Malkovich'tir. In the Line of Fire ve Places in the Heart filmleri ile iki kez Oscar'a aday olmuştur.

Eastern Illinois Üniversitesi'ne katıldı ve arkadaşı Gary Sinise ile Chicago'da Steppenwolf Tiyatrosu'nun kuruluşuna yardım etti. Yedi yıl sonra Sam Shepard'ın 'True West' oyunuyla Obie Ödülü kazandı. Daha sonra Dustin Hoffman'la ünlü yazar Arthur Miller'ın 'Death of a Salesman' oyununu canlandırdı. Aynı eserin televizyon uyarlamasındaki performansıyla Emmy Ödülü kazandı. 'Places in the Heart' filminde bir kötüyü canlandırdı ve Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Aynı yıl 'The Killing Fields'de başrol oynadı ve asıl büyük çıkışını 'Dangerous Liaisons' filminde yaptı. Clint Eastwood'un 'In the Line of Fire'ında cani bir suikastçi, Joseph Conrad'ın 'Heart of Darkness' romanının televizyon uyarlamasında ise modern dünyadan vahşi doğasına kaçan Albay Kurtz karakterlerini canlandırdı. 'The Portrait of a Lady', 'Mary Reilly' gibi seçkin filmlerde ve kendisini canlandırdığı Spike Jonze filmi 'Being John Malkovich'deki performanslarıyla da oldukça iyi övgüler aldı. 2006 yılında Gustav Klimt'in biyografisini canlandırdı.

Robert Rodriguez ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmada başrolünü oynadığı 100 Yıl adlı filmde filmin gösterime girme tarihini 18 Kasım 2115 olarak belirleyip sinema tarihinde ilke imza attı.

Filmografi

2019 Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
2019 Velvet Buzzsaw
2018 Supercon
2018 Mile 22
2018 Bird Box
2018 Valley of the Gods
2017 Unlocked
2017 The Wilde Wedding
2017 I Love You, Daddy
2017 About Love. Only for Adults
2017 Bullet Head
2016 Zoolander 2
2016 Dominion
2016 Deepwater Horizon
2016 Psychogenic Fugue (Kısa Film)
2015 Cut Bank
2015 100 Years (2115'da vizyona girecek)
2014 Cesar Chavez
2014 Penguins of Madagascar (Seslendirme)
2014 Casanova Variations
2013 Warm Bodies
2013 Siberian Education
2013 Ecstasy (Kısa Film)
2013 RED 2
2012 Lines of Wellington
2011 Transformers: Dark of the Moon
2010 Jonah Hex
2010 Secretariat
2010 RED
2010 Disgrace
2009 Afterwards
2008 The Great Buck Howard
2008 Gardens of the Night
2008 In Transit
2008 Burn After Reading
2008 Mutant Chronicles
2008 Changeling
2007 Drunkboat
2007 Beowulf
2007 Polis Is This: Charles Olson and the Persistence of Place (Belgesel)
2006 Art School Confidential
2006 Eragon
2006 Klimt
2006 The Call (Kısa Film)
2005 The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
2005 Colour Me Kubrick
2005 Flipping Uncle Kimono (Belgesel)
2004 The Libertine
2003 Johnny English
2003 Um Filme Falado
2002 The Dancer Upstairs
2002 Hideous Man (Kısa Film – Anlatıcı)
2002 Ripley's Game
2001 Knockaround Guys
2001 Hotel
2001 I'm Going Home
2001 Les âmes fortes
2000 Shadow of the Vampire
1999 Being John Malkovich
1999 The Messenger: The Story of Joan of Arc
1999 Le Temps Retrouvé
1998 The Man in the Iron Mask
1998 Rounders
1997 Con Air
1996 Mary Reilly
1996 The Portrait of a Lady
1996 The Ogre
1996 Mulholland Falls
1995 O Convento
1995 Beyond the Clouds
1993 In the Line of Fire
1993 Alive
1992 Shadows and Fog
1992 Of Mice and Men
1992 Jennifer 8
1991 The Object of Beauty
1991 Queens Logic
1990 The Sheltering Sky
1988 Miles from Home
1988 Dangerous Liaisons
1987 The Glass Menagerie
1987 Making Mr. Right
1987 Empire of the Sun
1985 Eleni
1984 Places in the Heart
1984 The Killing Fields
1984 True West
1983 Say Goodnight, Gracie
1978 A Wedding

Televizyon

2018 Billions
2018 The ABC Murders
2014 Crossbones
2012 Lines of Wellington
2002 Napoléon
2000 Les Misérables
1999 RKO 281 (TV Filmi)
1993 Heart of Darkness (TV Filmi)
1991 Old Times (TV Filmi)
1987 Santabear's High Flying Adventure (TV Filmi – Seslendirme)
1986 Rocket to the Moon (TV Filmi)
1985 Death of a Salesman (TV Filmi)
1981 Word of Honor (TV Filmi)

Video Oyunu

2015 Call of Duty: Advanced Warfare (Seslendirme)

Müzik Videoları

2015 Eminem
1992 Annie Lennox

Yönetmen Olarak

2002 The Dancer Upstairs
2002 Hideous Man (Kısa Film – Anlatıcı)

Senarist Olarak

2015 100 Years (2115'da vizyona girecek)
2002 Hideous Man (Kısa Film – Anlatıcı)

Yapımcı Olarak

2013 César Chávez
2012 The Perks of Being a Wallflower
2011 Young Adult
2007 Juno
2006 Kill the Poor
2006 Art School Confidential
2004 The Libertine
2002 The Dancer Upstairs
2001 Ghost World
1988 The Accidental Tourist

Görev Aldığı Yapımlar

John Malkovich Fotoğrafları

John Malkovich Haberleri