Johnny Galecki

Johnny Galecki

Johnny Galecki
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.4.1975

Doğum Yeri: Bree, Belçika, ABD

Amerikalı aktör. 

Daha çok Roseanne adlı sit-comdaki David Healy ve The Big Bang Theory 'deki Leonard Hofstadter rolleri ile bilinmektedir.

Galecki, Bree, Belçika'da doğmuştur. Ailesi Amerikalı'dır. Annesi Mary Lousu mortgage danışmanı, babası Richard Galecki ise Belçika'daki Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'nin bir üyesiydi ayrıca rehabilitasyon öğretmeni olarak da çalıştı.[1] Galecki, 3 yaşındayken ailesi ile birlikte Illinois eyaletine taşındı.

Filmografi
Murder Ordained : Doug Rule (1987) (Tv filmi )
A Night in the Life of Jimmy Reardon : Toby Reardon (1988)
Prancer : Billy Quinn (1989)
National Lampoon's Christmas Vacation : Russell 'Rusty' Griswold (1989)
Blind Faith : John Marshall (1990)
In Defense of a Married Man : Eric (1990) (Tv filmi)
Backfield in Motion : Tim Seavers (1991)
A Family Torn Apart : Daniel Hannigan (1993)
Without Consent  : Marty (1994)
Murder at My Door : Teddy McNair (1996)
Bean : Stingo Wheelie (1997)
Suicide Kings : Ira Reder (1997)
I Know What You Did Last Summer : Max Neurick (1997)
The Opposite of Sex : Jason Bock (1998)
Playing Mona Lisa : Arthur (2000)
Bounce : Seth (2000)
Morgan's Ferry : Darcy (2001)
Vanilla Sky : Peter Brown (2001)
Bookies : Jude (2003)
Chrystal : Barry (2004)
White Like Me : Marcus (2004)
Happy Endings : Miles (2005)
Who You Know : David (2007) (kısa film)
Hancock : Jeremy (2008) (Cameo)
Table for Three : Ted (2009)
Now : Borel (2011)
Dizi[değiştir | kaynağı değiştir]
Hardball (1990)
Blossom : Jason (1991)
American Dreamer as Danny Nash (1990-1991)
Civil Wars (1993)
Roseanne : David Healy (1992-97)
Batman Beyond : Knux (2000)
The Norm Show : Dale Stockhouse (2000)
LAX : Leland Pressman (2004)
My Name Is Earl : Scott (2005)
Hope & Faith : Jay (2005)
My Boys : Trouty (2006-07)
The Big Bang Theory : Leonard Hofstadter (2007-günümüz)
American Dad! : Arnie (2006)
Family Guy : Leonard Hofstadter (2009)

Görev Aldığı Yapımlar

Johnny Galecki Fotoğrafları

Johnny Galecki Haberleri