Jon Hamm

Jon Hamm

Jon Hamm
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 10.3.1971

Doğum Yeri: Missouri, ABD

ABD'li aktör. 

Tam adı Jonathan Daniel 'Jon' Hamm'dır. 1960'larda geçen Mad Men dizisindeki Donald Draper rolü ile 2008 yılında drama dalında TV dizilerinde en iyi başrol erkek oyuncu dalında Altın Küre Ödülü'nü kazanmıştır.

Hamm St. Louis, Missouri'de doğmuş ve büyümüştür. Aktör oyunculuğun ilk tadını 6 yaşında iken oynadığı Winnie the Pooh adlı oyunla tatmıştır. Missouri Üniversitesi'nden İngilizce dalında mezun olmuştur. Bir süre lise öğretmenliği yapan Hamm ardından Hollywood'a gitmeye karar vermiştir. 1990'ların sonunda başladığı oyunculuk kariyerinde, başarısız pilot bölümlerin ardından 2000'lerde büyük çıkışını yapmıştır. Providence (1999-2002), The Division (2001-2004) dizilerinde boy gösteren aktör, ayrıca birçok diziye de konuk yıldız olarak katılmıştır. Bu dizilerin arasında CSI: Miami, Related, Numb3rs ve The Sarah Silverman Program gibi popüler diziler de vardır. 2002 yılında Bir Zamanlar Askerdik adlı filminde Mel Gibson'a eşlik etmiştir. 2006-07 yıllarında ilk 6 bölümde What About Brian isimli dizide yer almış, yine aynı sezon The Unit adlı dizide oynamıştır.

Aralık 2008'de vizyon giren Dünyanın Durduğu Gün adlı filmde Keanu Reeves, Jennifer Connelly ve Kathy Bates gibi isimlerle beraber başrolde oynamıştır.

Aktris ve yazar Jennifer Westfeldt ile 1997 yılında tanışmış ve o zamandan beri birliktedir. İkili halen Los Angeles'ta yaşamaktadır. Demokratik Parti'yi desteklediğini söylemiştir.

Mad Men

The Sopranos'un yazarı ve yapımcısı olan Matthew Weiner'ın dikkatini çekmiş ve Hamm'a Mad Men adlı dizide başrol teklif edilmiştir. Dizi ilk sezonunda büyük başarı yakalamış ve 16 dalda Altın Küre ödüllerine aday gösterilmiştir. Bunlar içinde en iyi drama ve drama dalında en iyi erkek oyuncu adaylıkları da vardır ve bu iki dalda da ödülü almıştır.

2011 yılında katıldığı 'Inside the Actors Studio' programında diziye ilk başvurduğunda editörler tarafından 'Don Draper rolü için yeterince çekici değil' denilerek geri çevrildiğini söylemiştir. Jon Hamm, Mad Men dizisindeki Don Draper karakterinin kendi babasına çok benzediğini bu sebeple bu rolün özel olduğunu düşünmektedir.

Filmografi

2018 Tag
2017 Marjorie Prime
2017 Baby Driver
2017 Aardvark
2017 High Wire Act
2017 Nostalgia
2016 Absolutely Fabulous: The Movie
2016 Keeping Up with the Joneses
2015 Minions (Seslendirme)
2014 Million Dollar Arm
2013 The Congress (Seslendirme)
2012 Friends with Kids
2011 Sucker Punch
2011 Bridesmaids
2010 Shrek Forever After (Seslendirme)
2010 The A-Team
2010 The Town
2010 Howl
2009 A Single Man (Seslendirme)
2009 Stolen
2008 The Day the Earth Stood Still
2007 The Ten
2006 Ira and Abby
2002 We Were Soldiers
2001 Kissing Jessica Stein
2000 Space Cowboys

Televizyon

2017 SpongeBob SquarePants (Seslendirme)
2016 Wander Over Yonder (Seslendirme)
2016 Angie Tribeca
2016 All or Nothing: A Season with the Arizona Cardinals (Anlatıcı)
2016 The Last Man on Earth
2015 Unbreakable Kimmy Schmidt
2015 7 Days in Hell (TV Filmi – Anlatıcı)
2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp
2015 Toast of London
2014 Web Therapy
2014 Black Mirror
2014 Parks and Recreation
2013 Bob's Burgers (Seslendirme)
2013 Archer (Seslendirme)
2013 2013 ESPY Awards
2013 Clear History (TV Filmi)
2012 The Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret
2012 Comedy Bang! Bang!
2012 Martha Speaks (Seslendirme)
2012 Metalocalypse (Seslendirme)
2012 American Dad! (Seslendirme)
2012 Family Guy (Seslendirme)
2012 The Greatest Event in Television History
2012 A Young Doctor's Notebook
2011 Robot Chicken (Seslendirme)
2010 The Simpsons (Seslendirme)
2010 Conan
2010 Childrens Hospital
2009 30 Rock
2008 Saturday Night Live
2007 The Sarah Silverman Program
2007 Mad Men
2006 Numb3rs
2006 Related
2006 The Unit
2006 What About Brian
2005 CSI: Miami
2005 Point Pleasant
2005 Charmed
2002 Gilmore Girls
2002 The Division
2001 Early Bird Special
2000 The Trouble with Normal
2000 The Hughleys
2000 Providence
1997 Ally McBeal
1996 The Big Date

Müzik Videoları

2012 Labrador
2011 Shy Ronnie 2: Ronnie & Clyde
2011 Tell Me Something I Don't Know

Görev Aldığı Yapımlar

Jon Hamm Fotoğrafları

Jon Hamm Haberleri