Jonah Hill

Jonah Hill

Jonah Hill
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 20.12.1983

Doğum Yeri: ABD

ABD'li aktör, film yapımcısı, senarist, komedyen. Tam adı Jonah Hill Feldstein'dır.

En bilinen filmleri Superbad, Knocked Up, Funny People, Get Him to Greek, Moneyball, Liseli Polisler, Buraya Kadar, Para Avcısı ve How to Train Your Dragon'dur. I Heart Huckabees isimli filmin yapımcılığını da üstlenmiştir.

Accepted filmiyle Teen Choice Awards'a aday olup ilk ödül adaylığını almıştır. 2011'de Moneyball filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar, Altın Küre ve BAFTA'ya aday gösterilmiştir.

New School Üniversitesi'nde drama eğitimi alan Jonah Hill'in en büyük çıkışı, Superbad adlı film ile oldu. Ayrıca 2008 yılında, Entertainment Weekly'in 'En İyi 30 Yaş Altı Aktörler' listesine 21. sıradan girdi. Hayranı olduğu Woody Allen'ın filmlerinden de keyif aldığını söylemiştir.

Filmografi

2018 Don't Worry, He Won't Get Far on Foot
2017 The Lego Batman Movie
2016 Hail, Caesar!
2016 Sausage Party
2016 War Dogs
2015 True Story
2014 The Lego Movie
2014 How to Train Your Dragon 2
2014 22 Jump Street
2013 This Is the End
2013 The Wolf of Wall Street
2012 21 Jump Street
2012 The Watch
2012 Django Unchained
2011 Moneyball
2011 Gift of the Night Fury (Kısa Film – Seslendirme)
2011 The Sitter
2010 Cyrus
2010 How to Train Your Dragon
2010 Get Him to the Greek
2010 Megamind
2009 Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
2009 The Invention of Lying
2009 Funny People
2008 Strange Wilderness
2008 Horton Hears a Who!
2008 Forgetting Sarah Marshall
2008 Just Add Water
2007 Rocket Science
2007 Knocked Up
2007 Evan Almighty
2007 Superbad
2007 Walk Hard: The Dewey Cox Story
2006 Click
2006 Accepted
2006 Grandma's Boy
2006 10 Items or Less
2005 The 40-Year-Old Virgin
2004 I ♥ Huckabees

Yapımcı Olarak

2016 Sausage Party
2014 22 Jump Street
2012 21 Jump Street
2011 The Sitter
2009 Brüno

Senarist Olarak

2016 Sausage Party
2016 Why Him?
2014 22 Jump Street
2012 21 Jump Street

Yönetmen Olarak

2017 Ain't It Funny

Television
2017 Animals. (Seslendirme)
2016 Saturday Night Live
2014 Saturday Night Live
2013 Comedy Central Roast of James Franco
2012 Saturday Night Live
2011 Allen Gregory
2010 Legend of the Boneknapper Dragon (Kısa Film – Seslendirme)
2009 Tim and Eric Awesome Show, Great Job!
2009 Reno 911!
2009 The Simpsons
2008 Saturday Night Live
2007 Human Giant
2007 Wainy Days
2006 Clark and Michael
2006 Campus Ladies
2004 NYPD Blue
2004 House M.D.

Ödülleri

2014 MTV Movie Awards - Best Comedic Performance, The Wolf of Wall Street
2014 Palm Springs International Film Festival - Creative Impact in Acting, The Wolf of Wall Street
2014 Teen Choice Awards - Choice Movie: Hissy Fit, 22 Jump Street
2014 Young Hollywood Awards - Best Bromance (Channing Tatum ile birlikte)
2012 Palm Springs International Film Festival - Creative Impact in Acting, Moneyball

Görev Aldığı Yapımlar

Jonah Hill Fotoğrafları

Jonah Hill İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler