Jonathan Hyde

Jonathan Hyde

Jonathan Hyde
Oyuncu

Doğum Tarihi: 21.5.1948

Doğum Yeri: Brisbane, Queensland, Avustralya

Avutralya asıllı İngiliz aktör.

Richie Rich'teki Herbert Cadbury, Titanic'teki J. Bruce Ismay, Sherlock Holmes'ün Anıları'nda Culverton Smith gibi rolleriyle tanınmıştır.

Erken dönem

Hyde, Queensland Brisbane'de orta sınıf bir ailede doğdu. Babası başarılı bir avukat olan Stephen Geoffrey King idi. Hyde'in hukuka olan ilgisi, konuyu incelemek için onu üniversiteye götürdü, ancak performans ve tiyatro tutkusu kendisini 'iş dünyasında' kariyer yapmaya itti. 1960'ların sonlarında Londra'ya döndükten sonra Royal Academy of Dramatic Art'a (RADA) seçildi ve 1972 yılında Bancroft Altın Madalyası'nı kazanarak mezun oldu.

Kariyer

Hyde, Royal Shakespeare Şirketi üyesidir. 1985 yılında John Webster'in Malfi Düşesi'nde Ferdinand'ı canlandırdı. Hyde, Titanik'teki White Star Line'ın genel müdürü J. Bruce Ismay, Mumya'daki Mısırlı Allen Chamberlain ve Jumanji'deki avcı Sam Parrish / Van Pelt'i canlandırdı. Sözleşme, Kral Tut'un Türbesi Laneti, Kör Ülke, Panama Terzisi, Sherlock Holmes ve İpek Stoklama Örneği Eisenstein ve Anaconda gibi pek çok filmde yer aldı.

1989 BBC mini dizisinde Barosster Edward Marshall Hall oynadığı Noose Gölgesi'nde rol aldı. Ayrıca, Jeremy Brett'in oynadığı Sherlock Holmes'in Maceraları ve Frank Smythe-Webster gibi Midsomer Murders'in de bulunduğu çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı.

Hyde, 2007'de Ian McKellen, Frances Barber, Romola Garai, William Gaunt ve Sylvester McCoy'u bir araya getiren bir repertuvar şirketinde Checov'un The Seagull ve Kent Earl'ünde RSC için Dr. Dorn'u çaldı. Her iki oyun da New London Tiyatrosunda ikamet etmeden önce uluslararası alanda gezindi. Nihai performans 12 Ocak 2008'de gerçekleşti. 2008 yılında King Lear'ın televizyon filmi olan Kent rolünü tekrarladı.

BBC'nin ünlü Spooks dizisinin son bölümünde, Rus Bakanı rolünde Ilya Gavrik'i canlandırdı.

2014'te FX TV dizisi The Strain'de Eldritch Palmer olarak rol aldı.

Kişisel hayat

Hyde, İskoç sopranosu Isobel Buchanan ile evlidir. Çiftin iki kızı var.

Filmografi

2016 FirstBorn
2015 Crimson Peak
2007 The Seagull
2006 The Curse of King Tut's Tomb
2006 The Contract
2006 Land of the Blind
2002 Vacuums
2001 The Tailor of Panama
2001 Princess of Thieves
2000 Eisenstein
1999 The Mummy
1997 Titanic
1997 Anaconda
1996 A Touch of Frost
1995 Jumanji
1994 The Dying Detective
1994 Ri¢hie Ri¢h
1994 Cadfael
1993 Being Human
1993 Deadly Advice
1986 Caravaggio
1985 An Indecent Obsession
1985 A.D.
1980 Phoelix

Televizyon

2016 Tokyo Trial
2016 Trollhunters (Seslendirme)
2014 The Strain
2013 Foyle's War
2011 Spooks
2008 King Lear (TV Filmi)
2004 Sherlock Holmes and the Case of the Silk Stocking (TV Filmi)
2002 Midsomer Murders
2002 Dinotopia
2001 Attila
2000 The Prince and the Pauper (TV Filmi)
1995 Bliss (TV Filmi)

Tiyatro

1979 Good Humoured Ladies
1977 Chinchilla
1977 The Country Wife
1977 Figaro
1977 The Importance of Being Earnest
1976 Woyzeck
1976 What the Butler Saw
1976 Seven Deadly Sins
1976 Mirandolina
1976 Masquerade
1975 The De Sade Show
1975 The Duchess of Malfi
1975 The Government Inspector
1975 Hamlet
1975 Romeo and Juliet
1974 Camino Real
1974 Aufidius
1974 Indians
1974 Saint Joan of the Stockyards

Görev Aldığı Yapımlar

Jonathan Hyde Fotoğrafları