Jordan Peele

Jordan Peele

Jordan Peele
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yönetmen

Doğum Tarihi: 21.2.1979

Doğum Yeri: New York, ABD

Amerikalı aktör, komedyen ve film yapımcısı. 

En çok Comedy Central skeç dizisi Key&Peele ve beş sezon oyuncu olarak yer aldığı MADtv'de dizisiyle bilinir. 2014'te FX anthology serisi Fargo'nun ilk sezonunda bir role sahipti. 

Yönetmen olarak ilk çıkış yaptığı filmi Get Out, 2017'de eleştirmenlerin beğenisiyle karşılandı.

Filmografi

2017 Get Out (Yönetmen, yapımcı ve senarist)
2017 Captain Underpants: The First Epic Movie
2016 Keanu (Ayrıca senarist ve yapımcı)
2016 Storks (Seslendirme)
2013 The Sidekick (Kısa Film)
2012 Wanderlust
2010 Little Fockers
2010 3B (Kısa Film)
2008 Boner Boyz! (Kısa Film)

Television

2017 The Daily Show
2017 Big Mouth
2016 The Muppets
2016 American Dad! (Seslendirme)
2015 Life in Pieces
2015 Rick and Morty
2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp
2015 TripTank (Seslendirme)
2015 SuperMansion (Seslendirme)
2014 Bob's Burgers (Seslendirme)
2014 Fargo
2014 Drunk History
2014 Robot Chicken
2013 The Mindy Project
2013 Workaholics
2013 Comedy Bang! Bang!
2013 Axe Cop (Seslendirme)
2013 Modern Family
2013 Kroll Show
2012 Key & Peele (Ayrıca yapımcı ve senarist)
2011 Love Bites
2010 Childrens Hospital
2009 Reno 911!
2009 The Station (TV Filmi)
2009 SuperNews!
2008 Chocolate News
2003 MADtv (Ayrıca senarist)

Ödülleri

2016 Primetime Emmy Award - Outstanding Variety Sketch Series, Key & Peele
2014 American Comedy Award - En İyi Alternatif Komedi Dizisi, Key & Peele
2013 Peabody Award - En İyi Komedi Series, Key & Peele


Görev Aldığı Yapımlar

Jordan Peele Fotoğrafları

Jordan Peele Haberleri