Jordan Peele

Jordan Peele

Jordan Peele
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 21.2.1979

Doğum Yeri: New York, ABD

Amerikalı aktör, komedyen, dublajcı, senarist, yapımcı ve yönetmen.

En çok Comedy Central skeç dizisi Key&Peele ve beş sezon oyuncu olarak yer aldığı MADtv'de dizisiyle bilinir. 2014'te FX anthology serisi Fargo'nun ilk sezonunda bir role sahipti. 

Yönetmen olarak ilk çıkış yaptığı filmi Get Out, 2017'de eleştirmenlerin beğenisiyle karşılaşmış ve 2018 yılında En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Us
2017 Kapan

Yapımcı

2019 Us
2018 Karanlıkla Karşı Karşıya
2017 Kapan
2016 Keanu

Televizyon

2019 The Twilight Zone
2019 Lovecraft Country
2019 Weird City
2019 Lorena (Belgesel Dizi)
2018 The Last O.G.
2016 #15SecondScare (Kısa Film)
2015 Key and Peele
2015 Ithamar Has Nothing to Say

Senaryo

2019 Us
2016 Keanu

Televizyon

2019 Lovecraft Country
2019 Weird City
2019 The Last O.G.
2014 Rubberhead (TV Filmi)
2013 Key and Peele
2013 Epic Rap Battles of History (Kısa Film)
2010 Laugh Factory
2004 MADtv

Oyuncu

2019 Abruptio
2019 Oyuncak Hikayesi 4 (Seslendirme)
2017 Get Out
2017 Captain Underpants: The First Epic Movie
2016 Keanu
2016 Storks (Seslendirme)
2013 The Sidekick (Kısa Film)
2012 Wanderlust
2010 Little Fockers
2010 3B (Kısa Film)
2008 Boner Boyz! (Kısa Film)

Televizyon

2019 The Twilight Zone (Anlatıcı)
2018 The shivering Truth (Seslendirme)
2018 SuperMansion (Seslendirme)
2017 The Daily Show
2017 Big Mouth
2016 The Muppets
2016 American Dad! (Seslendirme)
2015 Life in Pieces
2015 Rick and Morty
2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp
2015 TripTank (Seslendirme)
2014 Bob's Burgers (Seslendirme)
2014 Fargo
2014 Drunk History
2014 Robot Chicken
2013 The Mindy Project
2013 Workaholics
2013 Comedy Bang! Bang!
2013 Axe Cop (Seslendirme)
2013 Modern Family
2013 Kroll Show
2012 Key & Peele
2011 Love Bites
2010 Childrens Hospital
2009 Reno 911!
2009 The Station (TV Filmi)
2009 SuperNews!
2008 Chocolate News
2003 MADtv

Görev Aldığı Yapımlar

Jordan Peele Fotoğrafları

Jordan Peele Haberleri