José Padilha

José Padilha

José Padilha
Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.8.1967

Doğum Yeri: Rio de Janeiro, Brezilya

Brezilyalı yönetmen, yapımcı ve senarist.

Tam adı José Bastos Padilha Neto'dur. Brezilya filmleri Elite Squad ve Elite Squad: The Enemy Within ve RoboCop'un yeniden çekim filmiyle tanınmıştır. Elite Squad filmiyle 2008 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazandı. Aynı zamanda Wagner Moura'nın oynadığı Netflix orijinal dizisi Narcos'un yapımcısıydı ve dizinin ilk iki bölümünü yönetti.

Filmografi

2018 Entebbe
2014 RoboCop
2014 Rio, I Love You
2010 Elite Squad: The Enemy Within
2010 Secrets of the Tribe
2009 Garapa
2007 Elite Squad
2002 Bus 174

Televizyon

2018 O Mecanismo
2015 Narcos

Görev Aldığı Yapımlar

José Padilha Fotoğrafları

José Padilha Haberleri

Portreler