Josh Hartnett

Josh Hartnett

Josh Hartnett
Oyuncu

Doğum Tarihi: 21.7.1978

Doğum Yeri: Minnesota, ABD

ABD'li sinema aktör ve yapımcısı.

Tam adı Joshua Daniel Hartnett'dir. Josh Hartnett, Halloween H20: 20 Years Later (1998) filmi ve gerçek bir hikâye olan Kara Şahin Düştü filmindeki Matt Eversmann karakteri ile ünlenmiştir. 1,91 metrelik boyuyla Hollywood'un en uzun boylu aktörleri arasındadır.

Annesi ve babası boşandıktan sonra, babası Daniel ve üvey annesi Molly ile yaşamaya başlamıştır. Annesi boşandıktan sonra San Francisco'ya yerleşmiştir. Lisede sağ dizinden sakatlandığı için futbol bırakmıştı. Elden Henson ile birlikte Roulette Entertainment adlı yapım şirketini kurmuşlardır.

Filmografi

2021 Cash Truck
2020 Target Number One
2020 The Long Home
2019 Kötü Alışkanlık
2019 Valley of the Gods
2019 She's Missing
2017 Osmanlı Subayı
2017 Oh Lucy!
2017 Sıfırın Altında: Dağdaki Mucize
2015 Vahşi Atlar
2015 Son Savaş: Aşk
2014 Parts per Billion
2011 Girl Walks into a Bar
2011 Stuck Between Stations
2010 Bunraku
2009 I Come with the Rain
2008 T Takes: Josh Hartnett (Kısa Video)
2008 T Takes: Lobby (Kısa Video)
2008 Ağustos
2007 Stories USA
2007 Resurrecting the Champ
2007 30 Days of Night
2006 Lucky Number Slevin
2006 The Black Dahlia
2005 Stories of Lost Souls
2005 Sin City
2005 Mozart and the Whale
2004 Wicker Park
2003 Zéro Un
2003 Hollywood Homicide
2002 40 Days and 40 Nights
2001 The Same (Kısa Film)
2001 Member (Kısa Film)
2001 Short6
2001 Blow Dry
2001 Town & Country
2001 Pearl Harbor
2001 O
2001 Black Hawk Down
2000 Here on Earth
1999 The Virgin Suicides
1998 Debutante (Kısa Film)
1998 Halloween H20: 20 Years Later
1998 The Faculty

Televizyon

2021 Die Hart
2020 Paradise Lost
2019 Drunk History
2014 Penny Dreadful
1997 Cracker

Tiyatro

2008 24 Hour Plays
2008 Rain Man

Ödülleri

2006 Milan Uluslararası Film Festivali - En iyi Erkek Oyuncu, Lucky Number Slevin

Görev Aldığı Yapımlar

Josh Hartnett Fotoğrafları

Josh Hartnett Haberleri