Josh Hartnett

Josh Hartnett

Josh Hartnett
Oyuncu

Doğum Tarihi: 21.7.1978

Doğum Yeri: Minnesota, ABD

ABD'li sinema aktör ve yapımcısı. Tam adı Joshua Daniel Hartnett'dir.

Josh Hartnett, Halloween H20: 20 Years Later (1998) filmi ve gerçek bir hikâye olan Kara Şahin Düştü filmindeki Matt Eversmann karakteri ile ünlenmiştir. 1,91 metrelik boyuyla Hollywood'un en uzun boylu aktörleri arasındadır.

Hakkında

Annesi ve babası boşandıktan sonra, babası Daniel ve üvey annesi Molly ile yaşamaya başlamıştır. Annesi boşandıktan sonra San Francisco'ya yerleşmiştir. Lisede sağ dizinden sakatlandığı için futbol bırakmıştı. Elden Henson ile birlikte Roulette Entertainment adlı yapım şirketini kurmuşlardır.

Filmografi

2017 The Long Home 
2017 The Ottoman Lieutenant 
2017 Oh Lucy! 
2017 6 Below (Aynı zamanda yapımcı)
2015 Wild Horses 
2014 Parts per Billion 
2013 The Lovers 
2011 Girl Walks into a Bar 
2011 Stuck Between Stations 
2010 Bunraku
2009 Nobody (Yapımcı)
2009 I Come with the Rain 
2008 T Takes (Web Dizisi)
2008 August (Aynı zamanda yapımcı)
2007 Stories USA 
2007 Resurrecting the Champ 
2007 30 Days of Night 
2006 Lucky Number Slevin 
2006 The Black Dahlia 
2005 Stories of Lost Souls 
2005 Sin City 
2005 Mozart and the Whale 
2004 Wicker Park 
2003 Zéro Un 
2003 Hollywood Homicide 
2002 40 Days and 40 Nights 
2001 The Same (Kısa Film)
2001 Member (Kısa Film)
2001 Short6 
2001 Blow Dry 
2001 Town & Country 
2001 Pearl Harbor 
2001
2001 Black Hawk Down 
2000 Here on Earth 
1999 The Virgin Suicides 
1998 Debutante (Kısa Film)
1998 Halloween H20: 20 Years Later 
1998 The Faculty

Televizyon

2015 Drunk History
2014 Penny Dreadful
1997 Cracker

Tiyatro

2008 24 Hour Plays
2008 Rain Man

Müzik

1999 Playground Love
2001 There You'll Be
2002 Travelin' Soldier
2010 Pursuit of Happiness

Ödülleri

2006 Milan Uluslararası Film Festivali - En iyi Erkek Oyuncu, Lucky Number Slevin

Görev Aldığı Yapımlar

Josh Hartnett Fotoğrafları

Josh Hartnett İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler