Jude Law

Jude Law

Jude Law
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 29.12.1972

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı David Jude Heyworth Law'dur. 12 yaşında Ulusal Gençlik Müzik Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamıştır. 17 yaşında Families isimli Tv şovunda rol almak üzere okulu tamamen bırakmıştır. 1992 yılında sahne kariyerine adım atmıştır. Londra sınırları içerisinde birçok oyunda rol almış ardından Broadway'e geçiş yapmıştır. Buradan sonra beyaz perdede bağımsız filmler de yer almıştır. İlk önemli filmi Ethan Hawke ve Uma Thurman ile rol aldığı Gattaca'dır. İki kez Akademi Ödülü için de aday gösterildi. 2000’de Matt Damon ve Gwyneth Paltrow'la birlikte oynadığı The Talented Mr. Ripley filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Oyuncu dalında ve 2004 yılında Nicole Kidman'la beraber başrollerini paylaştığı Cold Mountain filmindeki rolüyle de En İyi Aktör dalında aday gösterildi.

Rafferty, Ruddy adında 2 oğlu, Iris ve Sophia adında 2 tane kızı olmak üzere toplam 4 çocuğu vardır.

Şu an oyunculuğunun yanı sıra 'Natural Nylon' isimli prodüksiyon şirketinin ortağıdır.

Filmografi

2020 Sherlock Holmes 3
2019 Captain Marvel
2019 The Rhythm Section
2019 New York'ta Yağmurlu Bir Gün
2018 Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ün Suçları
2018 Vox Lux
2017 National Theatre live: Obsession
2017 King Arthur: Legend of the Sword
2016 The Roof (Kısa Film)
2016 Genius
2015 Ajan
2015 The Gentleman's Wager II (Kısa Film)
2014 The Grand Budapest Hotel
2014 Black Sea
2013 Side Effects
2013 Dom Hemingway
2012 360
2012 Anna Karenina
2012 Rise of the Guardians
2011 Contagion
2011 Hugo
2011 Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2010 Repo Men
2009 Rage
2009 The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009 Sherlock Holmes
2007 My Blueberry Nights
2007 Sleuth
2006 All the King's Men
2006 Breaking & Entering
2006 The Holiday
2004 I Heart Huckabees
2004 Alfie
2004 Closer
2004 The Aviator
2004 Sky Captain and the World of Tomorrow
2004 Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
2003 Cold Mountain
2002 Road to Perdition
2001 Enemy at the Gates
2001 A.I. Artificial Intelligence
2000 Love, Honour and Obey
2000 Happy M'Gee
1999 eXistenZ
1999 Tube Tales
1999 Presence of Mind
1999 The Talented Mr. Ripley
1998 Music from Another Room
1998 Final Cut
1998 The Wisdom of Crocodiles
1997 Bent
1997 Wilde
1997 Gattaca
1997 Midnight in the Garden of Good and Evil
1996 I Love You, I Love You Not
1994 Shopping
1992 The Crane

Televizyon

2018 Neo Yokio (Seslendirme)
2016 The Young Pope
2015 Toast of London
2015 The Vote (TV Filmi)
2004 Saturday Night Live
1993 The Marshal
1991 The Case-Book of Sherlock Holmes
1990 Families
1989 The Tailor of Gloucester

Yönetmen

1999 Tube Tales

Yapımcı

2018 Vox Lux
2007 Ölümcül Oyun
2004 Sky Captain ve Yarının Dünyası

Televizyon

2016 The Young Pope

Görev Aldığı Yapımlar

Jude Law Fotoğrafları

Jude Law Haberleri