Julia Roberts

Julia Roberts

Julia Roberts
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 28.10.1967

Doğum Yeri: Georgia, ABD

ABD'l oyuncu ve yapımcı. Tam adı Julia Fiona Roberts'tır.

Betty Lou Bredemus ve Walter Grady Roberts'ın en küçük çocuğudur. 140 milyon dolarlık servetiyle Hollywood'un en zengin oyuncusudur. Yıllık 62 milyon dolarlık kazancıyla da yılda en çok kazanan oyuncu olan Julia Roberts, Mona Lisa Smile filmiyle aldığı 25 milyon dolarlık ücretle de sinema tarihinin en yüksek ücretli kadın oyuncusu olmaya hak kazanmıştır. Aynı zamanda Unfabulous dizisiyle ünlenen Emma Roberts'ın da halasıdır.

Julia Roberts, ilk olarak günışığını 28 Ekim 1967'de gördü. İrlanda asıllı bir ailenin kızı olarak Atlanta, Georgia'da doğdu; ama Georgia'nın küçük bir kasabası olan Smyrna'da, annesi Betty-Lou ve babası Walter ile birlikte büyüdü. Annesi oyuncu ve kilise sekreteri; babası ise elektrik süpürgesi satıcısı, yazar ve oyuncuydu. Julia, üç kardeşin en küçüğü; abisi Eric Roberts ve ablası Lisa Roberts vardır.

Julia trajik bir çocukluk dönemi geçirdi. Yalnızca dört yaşındayken, mali güçlükler yüzünden annesiyle babası ayrıldı. Babası Walter on altı yaşındaki oğlu Eric'le birlikte Atlanta'ya geri taşınmaya karar verirken, Betty-Lou iki kızıyla birlikte Smyrna'da kaldı. Julia on yaşındayken, Mart 1978'de, babası kanserden öldü. Okulda, çocuklar kalın gözlüğü ve büyük ağzı yüzünden onunla alay ettiler. O, büyük ağzını kabullendi ve ağzını markası yapmaya karar verdi. Kontakt lens kullanarak, kalın gözlüğüyle sakladığı ela gözlerini ortaya çıkardı. Julia, uzun olduğunu hiç saklamayı denemedi. Boyu, onu daha mükemmel yapıyordu.

Filmografi

2017 Smurfs: The Lost Village (Seslendirme)
2017 Wonder
2016 Mother's Day
2016 Money Monster
2015 Secret in Their Eyes
2013 August: Osage County
2012 Mirror, Mirror
2011 Jesus Henry Christ (Ayrıca Yapımcı)
2011 Love, Wedding, Marriage (Seslendirme)
2011 Larry Crowne
2010 Valentine's Day
2010 Eat Pray Love
2009 Duplicity
2008 Fireflies in the Garden
2008 Kit Kittredge: An American Girl (Ayrıca Yapımcı)
2007 Charlie Wilson's War
2006 The Ant Bully (Seslendirme)
2006 Charlotte's Web (Seslendirme)
2004 Tell Them Who You Are
2004 Closer
2004 Ocean's Twelve
2003 Mona Lisa Smile
2002 Grand Champion
2002 Full Frontal
2002 Confessions of a Dangerous Mind
2001 The Mexican
2001 America's Sweethearts
2001 Ocean's Eleven
2000 Erin Brockovich
1999 Notting Hill
1999 Runaway Bride
1998 Stepmom (Ayrıca Yapımcı)
1997 My Best Friend's Wedding
1997 Conspiracy Theory
1996 Mary Reilly
1996 Michael Collins
1996 Everyone Says I Love You
1995 Something to Talk About
1994 I Love Trouble
1994 Prêt-à-Porter
1993 The Pelican Brief
1992 The Player
1991 Sleeping with the Enemy
1991 Dying Young
1991 Hook
1990 Pretty Woman
1990 Flatliners
1989 Blood Red
1989 Steel Magnolias
1988 Satisfaction
1988 Mystic Pizza
1987 Firehouse

Televizyon

2017 Running Wild with Bear Grylls
2014 Makers: Women Who Make America (Anlatıcı)
2014 The Normal Heart (TV Filmi)
2011 Extraordinary Moms (Belgesel - Ayrıca Yapımcı)
2007 Molly: An American Girl on the Home Front (TV Filmi - Ayrıca Yapımcı)
2006 Beslan: Three Days In September (Belgesel - Anlatıcı)
2005 Felicity: An American Girl Adventure (Ayrıca Yapımcı)
2004 Samantha: An American Girl Holiday (Ayrıca Yapımcı)
2003 Queens Supreme (Ayrıca Yapımcı)
2003 Freedom: A History of US
2000 Silent Angels: The Rett Syndrome Story
1999 Law & Order
1998 Murphy Brown
1996 Friends
1995 Before Your Eyes: Angelie's Secret (TV Filmi - Anlatıcı)
1988 Miami Vice
1988 Baja Oklahoma (TV Filmi)
1987 Crime Story

Görev Aldığı Yapımlar

Julia Roberts Fotoğrafları

Julia Roberts İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler