Julie Christie

Julie Christie

Julie Christie
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.4.1941

Doğum Yeri: Assam, Hindistan

Akademi ödülü sahibi İngiliz aktris. 

Darling filmiyle 24 yaşında En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü almayı başarmış, daha sonra McCabe & Mrs. Miller ve Afterglow filmleri ile ise ödüle aday gösterilmiştir.

Filmografi
Billy Liar (1963)
Darling (1965)
Doctor Zhivago (1965)
Fahrenheit 451 (1966)
Far from the Madding Crowd (1967)
Tonite Let's All Make Love in London (1967)
Petulia (1968)
McCabe & Mrs. Miller (1971)
The Go-Between (1971)
Don't Look Now (1973)
Shampoo (1975)
Nashville (1975)
Demon Seed (1977)
Heaven Can Wait (1978)
Memoirs of a Survivor (1981)
The Return of the Soldier (1982)
Heat and Dust (1983)
The Railway Station Man (1992)
Hamlet (1996)
Afterglow (1997)
Belphégor - Le fantôme du Louvre (2001)
No Such Thing (2001)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
Finding Neverland (2004)
Troy (2004)
Away From Her (2006)

Ödülleri
BAFTA Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu
1965 Darling
Akademi Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu
1965 Darling
Altın Küre Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu - Drama
2007 Away from Her
Screen Actors Guild Awards
En İyi Kadın Oyuncu - Sinema
2007 Away from Her

Görev Aldığı Yapımlar

Julie Christie Fotoğrafları

Julie Christie Haberleri

Portreler