Julie Walters

Julie Walters

Julie Walters
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 22.2.1950

Doğum Yeri: Birmingham, İngiltere

BAFTA ödüllü İngiliz oyuncu. Tam adı Julia Mary Walters'tir.

Harry Potter ve Felsefe Taşı, Harry Potter ve Sırlar Odası, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı ve Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmlerinde Molly Weasley rolünü canlandırmıştır.

İki kez Oscar adayı olan Walters, ilk olarak sinemaya adım attığı 1984 yapımı “Educating Rita”nın başrolüyle Oscar’a aday gösterildi. Ayrıca, BAFTA ve Altın Küre Ödülü’ne layık görüldü. Aktrisin ikinci Oscar adaylığı Stephen Daldry’nin yönettiği Billy Elliot'la geldi. Filmde Billy’nin bale öğretmenini canlandıran aktris, aynı zamanda, BAFTA, Empire, Evening Standard Sinema Ödülü ve Londra Sinema Eleştirmenleri Ödülü kazanmakla kalmadı, Altın Küre, Avrupa Sinema Ödülü ve iki dalda (En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Öne Çıkan Oyuncu Kadrosu dallarında) Beyaz Perde Oyuncuları Ödülü’ne aday gösterildi. Walters, “Personal Services” ve kendisine Variety Club Ödülü getiren “Stepping Out”taki performanslarıyla da BAFTA adayı oldu.

Filmografi

2018 Mary Poppins Returns
2017 Film Stars Don't Die in Liverpool
2017 Paddington 2 (Seslendirme)
2015 Brooklyn
2014 Paddington (Seslendirme)
2013 Effie Gray
2013 Justin and the Knights of Valour (Seslendirme)
2013 One Chance
2013 The Harry Hill Movie
2012 Brave (Seslendirme)
2012 Thread of Evidence
2011 Gnomeo and Juliet (Seslendirme)
2011 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1
2009 Harry Potter and the Half-Blood Prince
2008 Mamma Mia!
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007 Becoming Jane
2006 Driving Lessons
2005 Wah-Wah
2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2004 Mickybo and Me
2003 Calendar Girls
2002 Harry Potter and the Chamber of Secrets
2002 Before You Go
2001 Harry Potter and the Philosopher's Stone
2000 Billy Elliot
2000 All Forgotten
1998 Girls' Night
1998 Titanic Town
1997 Bathtime
1996 Intimate Relations
1995 Little Red Riding Hood
1994 Sister My Sister
1992 Just like a Woman
1991 Stepping Out
1990 Killing Dad or How to Love Your Mother
1988 Buster
1988 Mack the Knife
1987 Personal Services
1987 Prick Up Your Ears
1985 Dreamchild (Seslendirme)
1985 She'll Be Wearing Pink Pyjamas
1985 Car Trouble
1983 Educating Rita

Televizyon

2016 National Treasure
2015 Very British Problems
2015 A Grand Night In: The Story of Aardman
2015 Indian Summers
2012 Henry IV, Parts I and II, and Henry V (TV Filmi)
2011 The Jury
2010 Mo
2009 A Short Stay in Switzerland
2009 Victoria Wood's Mid Life Christmas
2008 Filth: The Mary Whitehouse Story
2006 The Ruby in the Smoke
2005 Ahead of the Class
2003 The Return
2003 The Canterbury Tales: The Wife of Bath
2002 Murder
2001 My Beautiful Son
1999 Oliver Twist
1998 Jack and the Beanstalk (TV Filmi)
1998 Talking Heads 2
1998 Dinnerladies
1997 Melissa
1996 Brazen Hussies (TV Filmi)
1995 Jake's Progress
1994 Pat and Margaret
1994 Bambino Mio (TV Filmi)
1994 Requiem Apache (TV Filmi)
1993 Screen One: Wide-Eyed and Legless (aka The Wedding Gift)
1992 Victoria Wood's All Day Breakfast
1991 Julie Walters and Friends
1991 G.B.H.
1989 Victoria Wood
1988 Talking Heads
1987 Theatre Night
1986 Acorn Antiques
1985 Victoria Wood As Seen on TV
1985 Screen Two
1985 The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13¾
1984 Love and Marriage
1982 Boys from the Blackstuff
1982 Objects of Affection
1981 Wood and Walters
1981 Happy Since I Met You (TV Filmi)
1981 BBC2 Playhouse
1980 Nearly a Happy Ending (TV Filmi)
1979 Talent
1979 Empire Road
1979 Screenplay
1978 Me—I'm Afraid of Virginia Woolf (TV Filmi)
1978 Play for Today
1977 The Liver Birds
1975 Second City Firsts

Tiyatro

2012 The Last of the Haussmans
2005 Acorn Antiques: The Musical
2000 All My Sons
1991 Serafina, The Rose Tattoo
1989 Frankie and Johnny in the Claire de Lune
1986 When I Was a Girl I Used to Scream and Shout
1985 Macbeth
1984 Dotty, Jumpers
1984 Fool for Love
1981 Having a Ball
1980 Educating Rita
1977 Breezeblock Park
1977 Flaming Bodies
1976 Funny Peculiar

Ödülleri

2011 International Emmy Award - En İyi Kadın Oyuncu, Mo
2010 British Academy Television Award - En İyi Kadın Oyuncu, Mo
2009 International Emmy Award - En İyi Kadın Oyuncu, A Short Stay in Switzerland
2006 28th Moscow International Film Festival - Silver George En İyi Kadın Oyuncu, Driving Lessons
2004 British Academy Television Award - En İyi Kadın Oyuncu, Canterbury Tales
2003 British Academy Television Award - En İyi Kadın Oyuncu, Murder
2002 British Academy Television Award - En İyi Kadın Oyuncu, My Beautiful Son
2001 BAFTA Award - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Billy Elliot
2001 Laurence Olivier Award - En İyi Kadın Oyuncu, All My Sons
1984 Golden Globe Award - Bir Müzikal veya Komedide En İyi Kadın Oyuncu, Educating Rita
1984 BAFTA Award - En İyi Kadın Başrol Oyuncusu, Educating Rita

Görev Aldığı Yapımlar

Julie Walters Fotoğrafları

Julie Walters İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler