Juliette Binoche

Juliette Binoche

Juliette Binoche
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.3.1964

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız oyuncu. 

Tiyatro yönetmeni ve heykeltıraş bir baba ile oyuncu bir annenin kızı. Conservatoire National Supérieur d'Art Dramatique de Paris`de oyunculuk eğitimi aldı.

18 yaşına geldiğinde bağımsız bir yapım olan Pascal Kane imzalı Liberty Belle`de küçük bir rol aldı. Yaklaşık beş yıl boyunca kasiyerlik ve modellik yaptı. 1985 yılında 'Je vous salue, Marie' adlı filmde yönetmen Jean-Luc Godard ile birlikte çalıştı.

Juliette Binoche 24 yaşında oynadığı, Milan Kundera'nın romanından uyarlanan Philip Kaufman'ın yönettiği Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği (The Unbearable Lightness of Being) adlı filmle tanındı. 1993 yılında yönetmen Kieslowski`nin Üç Renk üçlemesinin ilk filmi olan Üç Renk: Mavi'de başrol oynadı. 1994 yılında, bir önceki yıl Catherine Deneuve`e verilen Sezar Ödülü'nü aldı. 1996'da İngiliz Hasta`da canlandırdığı hemşire rolüyle 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oskarı'`nın sahibi oldu. 2000 yılında 36 yaşındayken oynadığı Çikolata adlı filmle ününü pekiştirdi. Bu filmdeki rolüyle de 'En İyi Kadın Oyuncu Oskarı'na aday oldu.

Raphael (babası Andre Hall) ve Hanna (babası Benoit Magimel) adında iki çocuğu olan Juliette Binoche, Fransa tarihinin film başına en çok kazanan kadın oyuncusudur.

Filmografi

2019 La maison vide
2019 The Truth
2019 Celle que vous croyez
2018 High Life
2018 Doubles vies
2018 Vision
2017 Içimdeki Günes
2017 Dix pour cent (TV Series)
2017 Eyvah Anne Oluyorum
2017 Kabuktaki Hayalet
2016 Polina, danser sa vie
2016 Ma Loute
2015 Bekleyiş
2015 Mara (Short)
2015 Maden
2015 7 Letters
2015 Bitmeyen Gece
2014 Ve Perde
2014 Godzilla
2013 Words and Pictures
2013 Binlerce Kez İyi Geceler
2013 Camille Claudel, 1915
2012 Kollarımda Kal
2012 Cosmopolis
2012 Başka Bir Kadın
2011 Kadınlar
2011 The Son of No One
2010 Aslı Gibidir
2008 Shirin
2008 Yaz Saati
2008 Paris
2007 Şamar Oğlanı
2007 Disengagement
2007 Kırmızı Balon'un Yolculuğu
2006 Le monde n'est pas un panorama (Short)
2006 Hırsız
2006 Quelques jours en septembre
2006 Paris, Seni Seviyorum
2005 Mary
2005 Umut Mevsimi
2005 Saklı
2004 Benim Ülkemde
2002 İki Yabancı
2000 Çikolata
2000 Bilinmeyen Kod
2000 La veuve de Saint-Pierre
1999 Aşkın Büyüsü
1998 Alice ve Martin
1996 İngiliz Hasta
1996 New York'ta Bir Çılgın
1995 Damdaki Süvari
1994 Üç Renk: Kırmızı
1994 Üç Renk: Beyaz
1993 Üç Renk: Mavi
1992 Ölesiye
1992 Uğultulu Tepeler
1991 Köprü Üstü Aşıkları
1989 Un tour de manège
1988 Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği
1986 Kötü Kan
1986 Mon beau-frère a tué ma soeur
1985 Le meilleur de la vie
1985 Rendez-vous
1985 Adieu blaireau
1985 La vie de famille
1985 Les nanas
1985 Je vous salue, Marie
1983 Liberty belle

Televizyon

2015 Antigone at the Barbican (TV Filmi)
2011 Mademoiselle Julie (TV Filmi)
1991 Women & Men 2: In Love There Are No Rules (TV Filmi)
1985 Fort bloqué (TV Filmi)
1983 Dorothée, danseuse de corde (TV Filmi)

Ödüller

1997 Oscar Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1997 Berlin Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1997 BAFTA - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1997 Avrupa Film Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1996 National Board of Review - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1994 Sezar Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Üç Renk: Mavi
1993 Venedik Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Üç Renk: Mavi
1993 Berlin Uluslararası Film Festivali - Berlinale Camera
1992 Avrupa Film Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Les Amants du Pont-Neuf

Görev Aldığı Yapımlar

Juliette Binoche Fotoğrafları

Juliette Binoche Haberleri