Juliette Binoche

Juliette Binoche

Juliette Binoche
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.3.1964

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız oyuncu. 

Tiyatro yönetmeni ve heykeltıraş bir baba ile oyuncu bir annenin kızı. Conservatoire National Supérieur d'Art Dramatique de Paris`de oyunculuk eğitimi aldı.

18 yaşına geldiğinde bağımsız bir yapım olan Pascal Kane imzalı Liberty Belle`de küçük bir rol aldı. Yaklaşık beş yıl boyunca kasiyerlik ve modellik yaptı. 1985 yılında 'Je vous salue, Marie' adlı filmde yönetmen Jean-Luc Godard ile birlikte çalıştı.

Juliette Binoche 24 yaşında oynadığı, Milan Kundera'nın romanından uyarlanan Philip Kaufman'ın yönettiği Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği (The Unbearable Lightness of Being) adlı filmle tanındı. 1993 yılında yönetmen Kieslowski`nin Üç Renk üçlemesinin ilk filmi olan Üç Renk: Mavi'de başrol oynadı. 1994 yılında, bir önceki yıl Catherine Deneuve`e verilen Sezar Ödülü'nü aldı. 1996'da İngiliz Hasta`da canlandırdığı hemşire rolüyle 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oskarı'`nın sahibi oldu. 2000 yılında 36 yaşındayken oynadığı Çikolata adlı filmle ününü pekiştirdi. Bu filmdeki rolüyle de 'En İyi Kadın Oyuncu Oskarı'na aday oldu.

Raphael (babası Andre Hall) ve Hanna (babası Benoit Magimel) adında iki çocuğu olan Juliette Binoche, Fransa tarihinin film başına en çok kazanan kadın oyuncusudur.

Filmografi

2018 High Life
2017 Telle mère, telle fille
2017 İçimdeki Güneş
2017 Ghost In The Shell
2015 Horizontal Process
2015 Sisters
2015 The Wait
2015 Nobody Wants the Night
2015 The 33
2014 Clouds of Sils Maria
2014 Godzilla
2014 Words and Pictures
2013 A Thousand Times Good Night
2013 Camille Claudel 1915
2012 An Open Heart
2012 Another Woman's
2012 Cosmopolis
2011 Hiç Kimsenin Oğlu
2011 Mademoiselle Julie
2011 Elles
2010 Certified Copy
2008 Shirin
2008 Summer Hours
2008 Paris (Film)
2007 Dan in Real Life
2005 Bee Season
2005 Caché
2004 Country of My Skull
2002 İki Yabancı (Film)
2000 Çikolata (film)
2000 Bilinmeyen Kod
2000 Widow of Saint-Pierre
2000 Alice ve Martin (Film)
1999 Eloge de l'amour
1999 Aşkın Büyüsü
1996 İngiliz Hasta
1996 New York`ta Bir Çılgın
1995 The Horseman on the Roof
1993 Üç Renk: Mavi
1993 Damage (Fatale)
1992 Wuthering Heights
1991 Women & Men-2
1991 Köprüüstü Aşıkları
1989 Un tour de manege
1988 Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği
1986 Kötü Kan
1985 Mon beau-frere a tue ma soeur
1985 Le Meilleur de la vie
1985 Randevu Rendez-vous
1985 Adieu blaireau
1985 Family Life
1985 Hail Mary
1984 The Chicks
1983 Dorothee, danseuse de corde
1983 Fort bloque
1982 Liberty Belle

Ödüller

1997 Oscar Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1997 Berlin Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1997 BAFTA - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1997 Avrupa Film Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1996 National Board of Review - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, İngiliz Hasta
1994 Sezar Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Üç Renk: Mavi
1993 Venedik Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Üç Renk: Mavi
1993 Berlin Uluslararası Film Festivali - Berlinale Camera
1992 Avrupa Film Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Les Amants du Pont-Neuf

Görev Aldığı Yapımlar

Juliette Binoche Fotoğrafları

Juliette Binoche Haberleri