Justin Baldoni

Justin Baldoni

Justin Baldoni
Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 24.1.1984

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Justin Louis Baldoni'dir. Annesi Yahudi babası ise İtalyan asıllıdır. California Eyalet Üniversitesi mezunudur. İlk kez 2004 yılında yayınlanan The Young and the Restless dizisinde üç bölüm oynayarak oyunculua adım attı. Aynı yıl içinde Wedding Daze isimli TV filminde ve bir yıl sonra da Yesterday's Dream adlı sinema filminde rol aldı.

İlk yönetmenlik deneyimini 2012 yılında My Last Days: Meet Christopher Aiff isimli kısa belgesel filmle yaşadı. Bu filmin aynı zamanda senarist ve yapımcılığını da üstlendi. 2018 yılında yayınlanan Jane the Virgin dizisinin bir bölümünü yöneterek ilk TV yapımı yönetmenliğini yapmış oldu. 2019 yapımı Five Feet Apart filmi ise ilk uzun metraj yönetmenlik çalışmasıdır.

2015 yılında İsveçli aktris Emily (Foxler) Baldoni ile evlenmiş ve 2017 yılında ise çocukları ilk çocukları dünyaya gelmiştir.

Filmografi

Yönetmen

2020 Laughing at My Nightmare (Belgesel)
2019 Five Feet Apart
2016 73 Questions with Logan Rawlings (Kısa Film)
2013 The Proposal (Kısa Film)
2013 My Last Days: Meet Shane Burcaw (Belgesel)
2013 My Last Days: Meet Zach Sobiech (Kısa Belgesel)
2012 My Last Days: Meet Christopher Aiff (Kısa Belgesel)

Televizyon

2018 Jane the Virgin
2018 My Last Days (Belgesel Dizi)
2016 The CW Presents: My Last Days, a Special Event (Belgesel)
2015 Rebel with a Cause: The Sam Simon Story (Belgesel)
2014 The Mixtape by SoulPancake (Mini Dizi)

Yapımcı

2020 Laughing at My Nightmare (Belgesel)
2019 Five Feet Apart
2018 Staying Connected (Kısa Video)
2017 Wildlife (Kısa Film)
2016 JunkFood (Video)
2013 The Proposal (Kısa Film)
2013 My Last Days: Meet Shane Burcaw (Belgesel)
2013 My Last Days: Meet Zach Sobiech (Kısa Belgesel)
2012 My Last Days: Meet Christopher Aiff (Kısa Belgesel)
2010 AniMen: Triton Force
2009 The Forgotten Ones (Video)
2009 Devil's Creek (Kısa Film)

Televizyon

2018 Man Enough
2018 My Last Days (Belgesel Dizi)
2018 Project Upgrade (Mini Belgesel Dizi)
2015 Rebel with a Cause: The Sam Simon Story (Belgesel)

Senaryo

2013 My Last Days: Meet Zach Sobiech (Kısa Belgesel)

Televizyon

2018 Man Enough

Oyuncu

2018 Con Man
2016 73 Questions with Logan Rawlings (Kısa Film)
2014 A Fine Step
2013 The Proposal (Kısa Film)
2013 Not Today
2013 Isolated
2011 Intervention: Cinderella (Kısa Film)
2011 Royal Reunion (Kısa Film)
2010 Unrequited
2009 The Forgotten Ones (Video)
2009 Knuckle Draggers
2008 The House Bunny
2005 Yesterday's Dreams
2005 The Helix... Loaded

Televizyon

2019 Jane the Virgin
2017 Madam Secretary
2013 Happy Endings
2012 Blackout
2012 Single Ladies
2012 Undercover Bridesmaid (TV Filmi)
2012 Shadow of Fear (TV Filmi)
2010 CSI: NY
2010 The Bold and the Beautiful
2009 Heroes
2008 Zack ve Cody'nin lüks yasami
2007 CSI: Miami
2006 Everwood
2005 Charmed
2005 JAG
2005 Spring Break Shark Attack (TV Filmi)
2004 Yalan Rüzgari
2004 Wedding Daze (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Justin Baldoni Fotoğrafları