Justin Theroux

Justin Theroux

Justin Theroux
Oyuncu, Senarist, Seslendirme

Doğum Tarihi: 10.8.1971

Doğum Yeri: Washington, ABD

ABD'li seslendirme sanatçısı, aktör, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Justin Paul Theroux'dur. Mulholland Drive (2001), Inland Empire (2006) filmleri, The Girl on the Train (2016) filmi ve HBO dizileri John Adams (2008) ve The Leftovers'daki (2014) rolleriyle tanınmıştır. 2008 yılı yapımı Tropic Thunder ve 2010 yapımı Iron Man 2 filmlerinin senaristliğini yapmıştır.

Annesi Phyllis gazeteci-yazar, babası Eugene Theroux ise avukattır. Amcası Paul Theroux, The Mosquito Coast kitabının yazarıdır. Ayrıca kuzenleri Louis Theroux ve Marcel Theroux da yazardır.

Theroux Buxton Okulu'nda aktörlüğe adım attı ve Bennington Koleji'nde güzel sanatlar ve drama eğitimi gördü. 1996 yılında ilk film denemesini yönetmen Mary Harron'un I Shot Andy Warhol adlı filmi oldu. Aynı zamanda Broadway'de Observe the Sons of Ulster Marching Towards the Sommeadlı oyunda yer aldı. Daha sonra bir çok Broadway oyununda yer almasının yanı sıra sinema ve dizi filmlerde göründü. Charlie's Angels: Full Throttle,The Baxter, Romy and Michelle's High School Reunion, Strangers with Candy, American Psycho, Miami Vice, Broken Hearts Club, Inland Empire,Mulholland Çıkmazı ve Zoolander sinema filmleri ve Alias, Ally McBeal, Sex and the City, The Monogamists ve Six Feet Under dizilerinde rol aldı.

2006 yılında ilk filmi Dedication adlı filmi yönetti. 2007 Sundance Film Festivali'nde gösterilen filmde hayranı olduğu Deerhoof grubunun müziklerini kullandı. Theroux festivalde aynı zamanda Broken English ve The Ten adlı filmlerdeki rolleri ile bulundu. Theroux Ben Stiller'ın yönetmenliği yaptığı Tropic Thunder filminde yardımcı yazarlık yaptı ve bir kameo rolde gözüktü.

Filmografi

2019 Bumblebee (Seslendirme)
2018 On the Basis of Sex
2018 Mute
2018 The Spy Who Dumped Me
2017 The Lego Ninjago Movie (Seslendirme)
2017 Star Wars: The Last Jedi
2016 Zoolander 2 (Ayrıca Senarist) 
2016 The Girl on the Train
2016 The Master (Kısa Film – Anlatıcı)
2012 Wanderlust
2012 Rock of Ages (Sadece Senarist)
2011 Your Highness
2010 Megamind (Seslendirme)
2010 Iron Man 2 (Sadece Senarist)
2010 Ultimate Iron Man (Belgesel)
2008 Tropic Thunder (Ayrıca Senarist ve Yapımcı)
2007 Broken English
2007 The Ten
2007 Dedication (Sadece Yapımcı ve Yönetmen)
2006 Return to Rajapur
2006 Miami Vice
2006 Inland Empire
2005 Strangers with Candy
2005 The Baxter
2005 The Legend of Lucky Keyes
2003 Charlie's Angels: Full Throttle
2003 Duplex
2003 Happy Ending
2002 Peel (Kısa Film – Anlatıcı)
2001 The Sleepy Time Gal
2001 Mulholland Drive
2001 Zoolander
2000 American Psycho
2000 The Broken Hearts Club: A Romantic Comedy
1998 Frogs for Snakes
1998 Dead Broke
1997 Romy and Michele's High School Reunion
1997 Below Utopia
1997 Dream House
1996 I Shot Andy Warhol

Televizyon

2018 Maniac
2017 At Home with Amy Sedaris
2016 Zoolander: Super Model (TV Filmi – Ayrıca Yapımcı)
2014 The Leftovers
2011 Documental (Ayrıca Senarist ve Yönetmen)
2010 Parks and Recreation
2008 John Adams
2005 Confessions of a Dog
2003 Alias
2003 Six Feet Under
2000 The District
1999 Sirens (TV Filmi)
1998 New York Undercover
1998 Ally McBeal
1998 Spin City
1998 Bronx County
1998 Sex and the City
1995 C.P.W.

Video Oyunları

2009 Call of Duty: Modern Warfare 2 (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Justin Theroux Fotoğrafları

Justin Theroux Haberleri