Justin Timberlake

Justin Timberlake

Justin Timberlake
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 31.1.1982

Doğum Yeri: Tennessee, ABD

Amerikalı şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu. Tam adı Justin Randall Timberlake'tir.

Memphis, Tennessee'de doğan Timberlake, çocukken Star Search ve The All-New Mickey Mouse Club adlı televizyon programlarına katıldı. 1990'ların sonunda, ileride tüm zamanların en çok satan erkek müzik gruplarından biri olacak olan 'N Sync'nin iki solistinden biri ve en genç üyesi olarak ünlendi.

Grup müziğe ara verdiğinde Timberlake, solo stüdyo albümleri Justified (2002) ve FutureSex/LoveSounds'u (2006) yayımladı; ilk albümde 'Cry Me a River' ve 'Rock Your Body' hitleri bulunurken ikinci albüm ABD'de Billboard 200 listesine bir numaradan girdi ve Billboard Hot 100 listesinde bir numara olan 'SexyBack', 'My Love' ve 'What Goes Around... Comes Around' single'larına yer verdi. İki albüm de dünya genelinde yedi milyondan fazla satınca Timberlake onyılın ticari olarak en başarılı şarkıcılardan biri oldu. 2007 ile 2012 arasında müzik kariyerine ara vererek oyunculuk kariyerine odaklandı; Sosyal Ağ, Kötü Öğretmen, Zamana Karşı ve Arkadaştan Öte filmlerinde başrolde yer aldı.

2013'te Timberlake, müzik kariyerine üçüncü ve dördüncü stüdyo albümleri The 20/20 Experience ve The 20/20 Experience – 2 of 2 ile devam etti. Bunlardan ilki yılın en çok satan albümü olurken 'Suit & Tie', 'Mirrors' ve 'Tunnel Vision' single'larına yer verdi. İkincisinden önce ise çıkış single'ı 'Take Back the Night' yayımlandı ve bunu 'TKO' ve 'Not a Bad Thing' single'ları takip etti. Time dergisi, sanatçıyı 2007 ve 2013'te Dünyadaki En Etkili 100 İnsan listesine ekledi. Timberlake'in çalışmaları kendisine aralarında dokuz Grammy Ödülü ve dört Emmy Ödülü'nün de bulunduğu sayısız ödül kazandırdı. Diğer girişimleri arasında müzik şirketi Tennman Records, moda markası William Rast ve restoranlar Destino ve Southern Hospitality bulunmaktadır.

Filmografi

2020 Trolls 2 (Seslendirme)
2017 Wonder Wheel
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2016 Justin Timberlake + The Tennessee Kids
2016 Trolls (Seslendirme)
2013 The Short Game (Ayrıca Yapımcı)
2013 Runner Runner
2013 Inside Llewyn Davis
2012 Trouble with the Curve
2011 Bad Teacher
2011 Friends with Benefits
2011 In Time[b]
2010 The Social Network
2010 Yogi Bear (Seslendirme)
2009 The Open Road
2008 The Love Guru
2007 Black Snake Moan
2007 Southland Tales
2007 Shrek the Third (Seslendirme)
2006 Alpha Dog
2005 Edison
2000 Longshot
2000 Model Behavior

Televizyon

2011 The Cleveland Show (Seslendirme)
2009 The Phone (Ayrıca Yapımcı)
2003 Punk'd
2001 The Simpsons (Seslendirme)
2000 Saturday Night Live
1999 Touched by an Angel (Seslendirme)
1993 The Mickey Mouse Club

Diskografi

Albümleri

2013 The 20/20 Experience 1 of 2
2013 The 20/20 Experience 2 of 2
2006 FutureSex/LoveSounds
2002 Justified

Derleme Albümler

2013 The 20/20 Experience – The Complete Experience
2010 12' Masters – The Essential Mixes

Film Müziği

2017 The Book of Love: Original Motion Picture Soundtrack
2016 Trolls: Original Motion Picture Soundtrack

Oyun Müzikleri

2013 iTunes Festival: London 2013
2003 Justin & Christina
2003 I'm Lovin' It

Görev Aldığı Yapımlar

Justin Timberlake Fotoğrafları

Justin Timberlake Haberleri