Kadir Gültekin

Kadir Gültekin

Kadir Gültekin
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1971

Doğum Yeri: Kütahya, Türkiye

Türk oyuncu, senarist ve yönetmen.

Kütahya Simav’da doğdu. İlk ve ortaokulu Simav'da, liseyi ise İstanbul Üsküdar Ticaret Lisesi'nde tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra Açıköğretim İşletme Bölümü'ne girdi.

1987'de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatro kursuna katıldı. Burayı 2 senede tamamladı. Daha sonra Gazeteciler Cemiyeti'ne ait basın müzesinde, Toron Karacaoğlu eğitmenliği altında 2 sene boyunca tiyatro ve diksiyon derslerine devam etti. Burayı da bitirdikten sonra Üsküdar’da bulunan Adile Naşit Deneme Sahnesi'ne 1 sene boyunca devam etti. 1992'de Nurşen Yerlikaya'yla beraber Koza Tiyatrosu’nu kurdu.

Kadir Gültekin, Koza Tiyatrosu'na yönetmen, yazar, oyuncu ve yönetici olarak devam etmektedir.

Filmografi

2018 Çift'lik Bank: Tosun Firarda
2017 Amigos: Meksika Hazinesi
2011 Umut Üzümleri

Televizyon

2013 Galip Derviş
2011 Zehirli Sarmaşık
2011 Kavak Yelleri
2009 Avrupa Yakası
2006 Şubat Soğuğu
2002 Sırlar Dünyası
1999 Bücür Cadı

Tiyatro

2017 Orasını Es Geç (Ayrıca Yönetmen)
2016 Damat Adayları (Sadece Yönetmen)
2016 Bir Delinin Hatıra Defteri

Görev Aldığı Yapımlar

Kadir Gültekin Fotoğrafları

Kadir Gültekin Haberleri

Portreler