Kamran Usluer

Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.1.1937

Doğum Yeri: İzmir, TÜRKİYE

Türk oyuncu.
Otuz yılı aşkın emek verdiği Türk sinemasında en çok Eşkıya'daki Berfo ve Salkım Hanımın Taneleri'ndeki Halit Bey karakterleriyle tanınır.

İstanbul Şehir Tiyatrolarında uzun süre çalışmış, buradan 2002 yılında, yaş haddinden emekli olmuştur. Ayrıca, uzun yıllar seslendirme yapmıştır.

Akciğer kanseri nedeniyle uzun süre tedavi görmüş, ancak 2004 yılında tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nde vefat etmiştir.

Rol Aldığı Bazı Oyunlar

• Meraki
• Önce İnsan
• Huzur
• Kral Lear
• Oidipus
• Sarıpınar 1914 (R.Nuri Güntekin)
• Müfettiş (Nikolai Gogol)
• Yumurat (oyun)
• Zenginin Maceraları (Tunca Yönder ve Birkan Özdemir)

Filmografi

2002
Karşılaşma, Hikaye Anlatıcısı
2000
Martılar ve İstanbul
1999
Salkım Hanımın Taneleri, Halit Bey
1996
Eşkıya, Berfo
1990
Raziye
1989
Hiçbir Gece
Kaldırım Serçesi
1987
Aşkın İlk Yarısı, Suat
1986
Ses
Gelmeyin Üstüme
Kıskaç
1985
Çıplak Vatandaş
1983
En Büyük Şaban, Faik Bey
1982
Nasıl İsyan Etmem
1981
Kırık Bir Aşk Hikayesi, Bedri
1978
Kanal, Haşim Ağa
At Gözlüğü
1975
Gençlik Köprüsü, Tarih Öğretmeni
1974
Enayi
Esir Hayat, Ali Rıza
Endişe
Zavallılar, Mahkum avukat
1973
Vurun Kahpeye, Uzun Hüseyin
Ben Doğarken Ölmüşüm
Düğün, Halil
Patron
Gelin - Hıdır
1972
Yaralı Kurt, Polis
Alın Yazısı, Beşir
Gökçeçiçek
Tarkan Altın Madalyon, Atilla

Görev Aldığı Yapımlar

Kamran Usluer Haberleri

Portreler