Kang-ho Song

Kang-ho Song

Kang-ho Song
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.1.1967

Doğum Yeri: Gimhae, Güney Kore

Güney Koreli oyuncu.

Song Kang-ho, oyunculuk eğitimi almamış, Gimhae Lisesi'nden mezun olduktan sonra sosyal tiyatro gruplarında kariyerine başlamıştır. Busan Kyungsang Koleji'nden mezun olduktan sonra, içgüdüsel oyunculuk ve doğaçlamaya vurgu yaparak Kee Kuk-seo'nun etkili tiyatro topluluğuna katıldı. 1991'de Dongseung oyununda sahne prömiyeri yaptı.

Filmografi

2019 The King's Letters
2019 Parazit
2019 Eiga Doraemon: Nobita no Getsumen Tansaki
2018 Ma-yak-wang
2017 Shimajiro and the Rainbow Oasis
2017 Taeksi woonjunsa
2017 Gekijouban Shimajirou no wao!: Shimajirou to niji no oashisu
2016 Gekijouban Shimajirou no wao!: Shimajirou to ehon no kuni
2016 Karanlık Görev
2015 The Throne
2015 Pororo3: Cyber Space Adventure
2015 Kuru Kuru and Friends: The Rainbow Tree Forest
2015 Okutopasu (Kısa Film)
2014 Diktatörle Görüşme
2014 Pororo, the Snow Fairy Village Adventure (Kısa Film)
2013 Snowpiercer
2013 The Face Reader
2013 Pororo, the Racing Adventure
2013 The Attorney
2012 Howling
2012 Day Trip (Kısa Film)
2011 Hindsight
2011 663114 (Kısa Film)
2010 Secret Reunion
2010 A Little Pond
2009 Kan Arzusu
2008 The Good, the Bad, the Weird
2007 The Show Must Go On
2007 Secret Sunshine
2006 The Host
2005 Antarctic Journal
2005 Lady Vengeance
2004 The President's Barber
2003 Memories of Murder
2002 Sympathy for Mr. Vengeance
2002 YMCA Baseball Team
2000 The Foul King
2000 Joint Security Area
1999 Shiri
1998 The Quiet Family
1997 Green Fish
1997 No. 3
1997 Bad Movie
1996 The Day a Pig Fell into the Well

Televizyon

2011 YooHoo and Friends

Ödülleri

2017 53. Baeksang Sanat Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü – film kategorisi, The Age of Shadows
2017 KOFRA Film Ödülleri - Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü, The Age of Shadows
2014 35. Mavi Dragon Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, The Attorney
2014 23. Buil Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, The Attorney
2014 50. Baeksang Sanat Ödülleri - Büyük Ödül, The Attorney
2013 33. Kore Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, The Face Reader
2013 50. Daejong Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, The Face Reader
2010 1. KOFRA Film Ödülleri Töreni - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Thirst 
2009 12. Yönetmenin CUT Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Thirst 
2009 17.Chunsa Film Sanat Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Thirst 
2009 1. Yılın Filmi Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Thirst 
2007 6.Kore Film Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Secret Sunshine 
2007 FIPRESCI 19.Palm Springs Uluslararası Film Festival - En iyi Erkek Oyunucu, Secret Sunshine 
2007 10. Yönetmenin CUT Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Secret Sunshine 
2007 27. Kore Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, The Show Must Go On
2007 30. Altın Sinemacılık Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, The Show Must Go On
2007 28. Mavi Dragon Film Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, The Show Must Go On
2007 8. Pusan Film Eleştirmenleri Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, The Show Must Go On
2007 11. Fantezi Festival - En iyi Erkek Oyunucu, The Show Must Go On
2006 1. Asya Film Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, The Host 
2006 9. Yönetmenin CUT Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, The Host 
2003 6. Yönetmenin CUT Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Memories of Murder
2003 40. Grand Bell Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Memories of Murder
2003 2. Kore Film Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Memories of Murder
2003 11. Chunsa Film Sanat Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Memories of Murder
2003 23. Kore Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Memories of Murder
2000 38. Grand Bell Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Joint Security Area
2000 Deauville Asya Film Festival - En iyi Erkek Oyunucu, Joint Security Area
2000 3. Yönetmenin CUT Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Joint Security Area
2000 1. Pusan Film Eleştirmenleri Ödülleri - En iyi Erkek Oyunucu, Joint Security Area
1997 35. Grand Bell Ödülleri - En İyi Yeni Erkek Oyuncu,  No:3 
1997 18. Mavi Dragon Film Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu,  No:3 

Görev Aldığı Yapımlar

Kang-ho Song Fotoğrafları

Kang-ho Song Haberleri