Karen Gillan

Karen Gillan

Karen Gillan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.11.1987

Doğum Yeri: Inverness, İskoçya

İskoç eski manken, aktris, senarist ve yönetmen

Tam adı Karen Sheila Gillan'dır. Britanya bilim kurgu dizisi Doctor Who'da Amy Pond karakteriyle adından söz ettirmiştir. Ayrıca Aşkta Mutlu Son Yoktur (2013) filmindeki Jane Lockhart, Göz (2013) filmindeki Kaylie Russell ve Marvel yapımı Galaksinin Koruyucuları (2014) filmindeki Nebula karakterleriyle de bilinmektedir.

İlk yılları

Karen, Inverness-İskoçya'da doğdu ve büyüdü. Erkek veya kız kardeşi olmayan Gillan'ın babası Raymond John Gillan ve annesi Marie Gillan (kızlık soyadı Paterson), Kinmylies'de yaşamaktadır. Daha yedi yaşındayken piyano çalmayı öğrenen oyuncu, genç yaşta oyunculuğa aşık oldu ve bazı gençlik tiyatro gruplarında, okulu Charleston Akademisi'nde geniş çapta gösterilen gösterilerde yer aldı.

On altı yaşındayken oyunculuk hayatını sürdürmek için Edinburgh'a taşındı ve buradaki Telford Koleji'nde HNC Oyunculuk ve Performans kursunu tamamladı. On sekiz yaşına girince Italia Conti Tiyatro Sanatları Akademisi adlı drama okulunda okumak için Londra'ya yerleşti ve buradan da Edebiyat Fakültesi Diploması alarak mezun oldu.

Modellik

Italia Conti'de eğitim hayatına devam ederken bir modellik ajansı tarafından işe alındı ve Nicola Roberts'ın Dainty Doll Make-Up Range adlı launch partisinde modellik yaptı. Ayrıca Gillan oyunculuk kariyerini bir kenara bırakıp modelliğe dönmeyeceğini, modellikten hoşlandığını fakat oyunculuğun her zaman asıl ilgisi ve hedefi olduğunu belirtti.

Kişisel hayatı

2011 yılında Fashion Targets Breast Cancer (FTBC)'ın kampanyasında yer aldı. Aynı yıl Great Ormond Street Hospital'daki Squirrel Ward'ın açılışını yaptı.

Oyuncunun küçük kuzeni Caitlin Blackwood, Doctor Who'nun üç bölümünde küçük Amy Pond'u oynadı. The Late Late Show'da Craig Ferguson ile yaptığı röportaj sırasında, Los Angeles'da yaşadığını doğruladı. Ayrıca ailesi Katolik olmasına rağmen kendisinin hiç vaftiz edilmediğini ve herhangi bir dine mensup olmadığını belirtti.

FHM dergisinin hazırladığı 2011'in En Seksi 100 Kadını listesinde 42. sırada, 2012 yılındaki listede ise 36. sırada yer aldı. BuddyTV'nin yaptığı '2014'ün Televizyondaki En Seksi Kadınları' listesinde 6. sırada yer aldı.

Filmografi

2018 All Creatures Here Below
2018 The Party's Just Beginning (Ayrıca Yönetmen ve Senarist)
2018 Avengers: Infinity War
2017 Jumanji: Vahşi Orman
2017 The Circle
2017 Galaksinin Koruyucuları Vol. 2
2017 All Creatures Here Below
2016 In a Valley of Violence
2015 Warning Labels (Kısa Film)
2015 Coward (Kısa film; Ayrıca yönetmen ve senarist)
2015 Conventional (Kısa film; Ayrıca yönetmen ve senarist)
2015 The List
2015 Büyük Açık
2014 Galaksinin Koruyucuları
2014 Bound for Greatness
2013 Aşkta Mutlu Son Yoktur
2013 Göz
2010 Outcast
2008 New Town Killers

Televizyon

2016 Emo Dad (Seslendirme)
2015 Comedy Bang! Bang!
2015 7 Days in Hell (TV Filmi)
2015 Robot Chicken (Seslendirme)
2014 A Touch of Cloth
2014 Selfie
2013 NTSF:SD:SUV::
2012 We'll Take Manhattan (TV Filmi)
2012 In Love with Coward
2010 Doctor Who
2010 Doctor Who Confidential
2009 The Well
2008 Stacked (TV Filmi)
2008 Doctor Who
2008 Harley Street
2008 The Kevin Bishop Show
2008 Coming Up
2006 Rebus
Video Oyunları (Seslendirme)
2011 Doctor Who: The Adventure Games: The Gunpowder Plot
2010 Doctor Who: The Adventure Games: City of the Daleks
2010 Doctor Who: The Adventure Games: Blood of the Cybermen
2010 Doctor Who: The Adventure Games: TARDIS
2010 Doctor Who: Evacuation Earth
2010 Doctor Who: Return to Earth
2010 Doctor Who: The Adventure Games: Shadows of the Vashta Nerada

Video Klipler

2014 TV on the Radio 'Happy Idiot'

Tiyatro

2013 Time to Act, Broadway
2011 Inadmissible, Donmar Warehouse

Ödülleri

2016 Londra IFF Film Festivali - Bir Kısa Filmdeki En İyi Başrol Kadın Oyuncu, Bound for Greatness
2016 FirstGlance Film Festivali - Bir Kısa Filmdeki En İyi Kadın Oyuncu, Bound for Greatness
2015 Empire Ödülleri - En İyi Yeni Kadın Oyuncu, Guardians of the Galaxy ve Oculus
2015 IFS Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Bound for Greatness
2015 IFS Film Festivali - En İyi Bağımsız Kısa Film, Coward
2014 Detroit Film Eleştirmenleri Topluluğu - En İyi Kadro, Guardians of the Galaxy
2014 Nevada Film Eleştirmenleri Topluluğu - En İyi Oyuncu Kadrosu, Guardians of the Galaxy
2012 Ulusal Televizyon Ödülleri - En İyi Drama Performansı – Kadın, Doctor Who
2012 İskoç Moda Ödülleri - İskoçya'nın Moda İkonu
2011 SFX Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Doctor Who
2011 TV Choice Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Doctor Who
2010 Cosmopolitan 'Yılın Kadını' Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Doctor Who

Görev Aldığı Yapımlar

Karen Gillan Fotoğrafları

Karen Gillan İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler