Karim Abdel Aziz

Karim Abdel Aziz

Karim Abdel Aziz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.8.1975

Doğum Yeri: Gize, Mısır

Mısırlı oyuncu.

Karim Abdel Aziz 17 Ağustos 1975 tarihinde Al Agouza'da doğdu. Mısır'ın en önemli yönetmenlerinden Mohamed Abd El Aziz'in oğludur ve babası tarafından yetiştirilmiştir. Bu sanatsal yetiştirme, iş dünyasının doğasını zaten tanıdıkça onun oyunculuk kariyerini seçmesini etkiledi. 

1994 yılında sinemada yer almaya başlamış ve bu tarihten itibaren farklı bir hayat geçirmeye başlamıştır. 1997'de yönetmenlik bölümünden mezun olduktan sonra kısa bir süre asistan yönetmen olarak çalıştı fakat daha sonra kameranın önünde olma fikri daha cazip geldi. Yönetmen Sherif Arafa ile tanışıp oyunculuk yapma şansını bulana kadar, asistan yönetmenliğe devam etti.

Filmografi

2014 The Blue Elephant
2012 Al houroub (TV Dizisi)
2011 Fasel wa Na'ood
2010 El-Gamaah (TV Dizisi)
2009 Welad el am
2007 Kharej ala el kanoun
2007 Wahed men el nas
2006 Fe Mahatet masr
2005 Abo Ali
2004 El basha telmiz
2003 Haramiyyah fi Tayland
2002 Harameya fi KG2
2000 Leh khaletny ahebak
1999 Aboud ala el hedoud
1998 Edhak el soura tetlaa helwa
1981 Al-Mashbouh
1979 Katel ma katelsh had
1978 Al-Baadh Yathhab Lil Maathoun Maratain

Görev Aldığı Yapımlar

  • Mavi Fil, The Blue Elephant, 2014, Oyuncu

Karim Abdel Aziz Fotoğrafları

Portreler