Karin Bertling

Karin Bertling

Karin Bertling
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.5.1937

Doğum Yeri: Stockholm, İsveç

İsveçli aktris.

Stockholm'de dünyaya geldi. Babası Algot Bertling satış müdürü ve annesi Ogift Lindahl ise ev hanımıydı. 19 yaşındayken Danimarkalı mimar ve sahne tasarımcısı Poul Arnt Thomsen'le evlendi ve 1980 yılına kadar orada yaşadı. 1983 yılında eşinden ayrıldı. 

İlk kez 2001 yılı yapımı Mannen utan ögon isimli kısa filmle oyunculuk yapmaya başladı. İlk TV deneyimini 2001 yılında yayınlanan Kommissarie Winter dizisiyle yaşadı. 2004 yıl yapımı Camp Slaughter filmiyle de ilk kez uzun metraj bir yapımda rol aldı. Död vid ankomst (2008), Let Me Go (2017) ve Sølvtråd (2013) filmleriyle tanındı.

Filmografi

2020 Mellanrumsfruar
2018 Vind över nejden... (Kısa Film)
2018 Madame Lethe (Kısa Film)
2018 En liten tjänst (Kısa Film)
2018 Between the Gods (Kısa Film)
2018 Operation Ragnarök
2018 Kıyamet
2017 Vitae (Kısa Film)
2017 Bitch
2017 Trädgårdsgatan
2017 Let Me Go
2016 Medan vi lever
2015 Fru Winthers sidste Vilje (Kısa Film)
2015 Sensoria
2015 Klingande Feat. Broken Back: RIVA - Restart the Game (Kısa Video)
2015 Granny's Dancing on the Table
2014 Outside the Season (Kısa Film)
2014 Antik tidtabell (Kısa Film)
2014 Lokalvardaren
2013 Sølvtråd
2012 Little Big Boy
2012 Johan Falk: De 107 patrioterna (Video)
2012 Johan Falk: Barninfiltratören (Video)
2011 21 (Kısa Film)
2011 Tantlängtan (Kısa Film)
2011 Sometimes Winter Comes at Night (Kısa Film)
2011 Sista dagen (Kısa Film)
2010 Pillow Talk (Kısa Film)
2010 Svarttaxi (Kısa Film)
2010 Lennart (Kısa Film)
2010 Allt jag vill (Kısa Film)
2009 Syner (Video – Seslendirme)
2009 Nasty Old People
2008 Död vid ankomst
2008 Craig
2007 Noget for noget (Kısa Film)
2007 Næste skridt
2005 Efter Jesper
2005 Doxa
2005 Brutal Incasso
2005 Aphelium
2004 Camp Slaughter
2003 Hannah med H
2001 Mannen utan ögon (Kısa Film)

Televizyon

2018 Gabriel Klint
2018 Beck
2017 Agenterna
2015 The Team
2014 Äkta människor
2013 Bron
2013 Allt faller
2010 Wallander
2010 Starke man
2010 Mystery!
2010 Bella Block
2008 Skägget i brevlådan
2005 Wallander
2003 Skeppsholmen
2003 Mannen som log (Mini Dizi)
2003 En ö i havet (Mini Dizi)
2002 Familjen
2002 Den 5:e kvinnan (Mini Dizi)
2001 Kommissarie Winter

Görev Aldığı Yapımlar

Karin Bertling Fotoğrafları