Karl Malden

Karl Malden

Karl Malden
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.3.1912

Ölüm Tarihi: 1.7.2009

Doğum Yeri: ABD

Sırp asıllı ABD'li sinema oyuncusu. 

Asıl adı Mladen George Sekulovich'tir. İhtiras Tramvayı, Rıhtımlar Üzerinde, One-Eyed Jacks gibi sinema klasiklerinde rol aldı. 1 Temmuz 2009 tarihinde 97 yaşında hayatını kaybetti.

Seçilmiş Filmografi 
They Knew What They Wanted (1940)
Winged Victory (1944)
13 Rue Madeleine (1947)
Boomerang (1947)
Kiss of Death (1947)
The Gunfighter (1950)
Where the Sidewalk Ends (1950)
Halls of Montezuma (1951)
İhtiras Tramvayı (1951)
The Sellout (1952)
Diplomatic Courier (1952)
Operation Secret (1952)
Ruby Gentry (1952)
İtiraf Ediyorum (1953)
Take the High Ground! (1953)
Phantom of the Rue Morgue (1954)
Rıhtımlar Üzerinde (1954)
Baby Doll (1956)
Fear Strikes Out (1957)
Bombers B-52 (1957)
Time Limit (1957) (yönetmen)
The Hanging Tree (1959) (yardımcı yönetmen)
Pollyanna (1960)
The Great Impostor (1961)
One-Eyed Jacks (1961)
Parrish (1961)
All Fall Down (1962)
Alkatraz Kuşçusu (1962)
How the West Was Won (1962)
Gypsy (1962)
Come Fly with Me (1963)
Dead Ringer (1964)
Cheyenne Autumn (1964)
The Cincinnati Kid (1965)
Nevada Smith (1966)
Murderers' Row (1966)
Hotel (1967)
The Adventures of Bullwhip Griffin (1967)
Billion Dollar Brain (1967)
Blue (1968)
Hot Millions (1968)
Patton (1970)
The Cat o' Nine Tails (1971)
Wild Rovers (1971)
Summertime Killer (1972)
Beyond the Poseidon Adventure (1979)
Meteor (1979)
Miracle on Ice (1981)
Twilight Time (1982)
The Sting II (1983)
Fatal Vision (1984) (tv dizisi)
Dario Argento's World of Horror (1985) (belgesel)
Billy Galvin (1986)
Nuts (1987)
Broadway: The Golden Age, by the Legends Who Were There (2003)

Görev Aldığı Yapımlar

Karl Malden Fotoğrafları

Karl Malden Haberleri

Portreler