Kat Dennings

Kat Dennings

Kat Dennings
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 13.6.1986

Doğum Yeri: ABD

Katherine Litwack ya da bilinen adıyla Kat Dennings, Amerikalı bir aktristir. 

Profesyonel oyunculuk hayatına HBO'nun komedi dizisi Sex and the City ile başlamıştır. Dennings ayrıca The 40-Year-Old Virgin, Big Momma's House 2, Charlie Bartlett, Raise Your Voice, The House Bunny, Defendor, Nick and Norah's Infinite Playlist, Thor, ve Thor: The Dark World gibi filmlerde de rol almıştır.

2011 yılından bu yana Beth Behrs ile birlikte CBS kanalında yayınlanan 2 Broke Girls'te başrolü paylaşmaktadır.

Çocukluk ve gençlik

Dennings, Philadelphia, Bryn Mawr'da doğdu ve büyüdü. Annesi, Ellen Judith Litwack, şair ve konuşma terapisti, babası, Gerald J. Litwack, moleküler farmakolojist, üniversite profesörü ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Dennings, beş çocuklu ailenin en küçüğüdür. Aile Yahudi'dir.

Dennings, evde eğitim almıştı, ortaokuldayken normal bir okula sadece yarım günlük gidiyordu. Daha 14 yaşındayken liseden mezun oldu.

Daha sonra ailesi ile birlikte Los Angeles, Kaliforniya'ya taşındı. Soy adını sahne için Dennings olarak değiştirdi.

2007 yılında Interview dergisine verdiği röportajda anne ve babasının 'oyunculuk yapması hakkındaki olumsuz düşüncelerinin çok kolay değiştiğini' söyledi.

Kariyeri

Dennings, oyunculuk kariyerine daha 10 yaşındayken reklam filmlerinde oynayarak adım attı. İlk oyunculuk işi patates cipsi reklamıydı.[8] Dennings'in ilk profesyonel işi 13 yaşındayken oynadığı, HBO'nun Komedi dizisi olan Sex and the City'nin 2000 yılında yayınlanan, 'Hot Child in the City' bölümüdür.

Filmografi

Thor: Karanlık Dünya  (2013)  
Renee  (2012)  
Thor  (2011)  
Lives Of The Saints  (2011)  
Daydream Nation  (2010)  
End Zone  (2009)  
The Answer Man  (2009)  
Shorts  (2009)  
Defendor  (2009)  
Charlie İş Başında  (2008)  
The House Bunny  (2008)  
Nick And Norah's Infinite Playlist  (2008)  
Vay Anam Vay 2  (2006)  
40 Yıllık Bekar  (2005)  
Aşk Vadisi  (2005)  
London  (2005)  
Sesini Duyur  (2004)  
Sudbury  (2004)  
The Scream Team  (2002)
 
Oyuncu Olduğu Diziler
 
Two Broke Girls  (2011)  
2 Broke Girls  (2011) 

Görev Aldığı Yapımlar

Kat Dennings Fotoğrafları

Kat Dennings Haberleri