Kate Winslet

Kate Winslet

Kate Winslet
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 5.10.1975

Doğum Yeri: Berkshire, İngiltere

İngiliz oyuncu.

Tam adı Kate Elizabeth Winslet'tir. Kate Elizabeth Winslet 5 Ekim 1975 tarihinde Reading, Berkshire, İngiltere'de doğdu. 11 yaşındayken İngiltere'de bir tiyatro okulunda drama dersi almaya başlayan Winslet'ın babası 'Roger Winslet' ve annesi 'Sally Winslet' gibi kardeşleri 'Anna','Beth' ve 'Joss' da oyunculuk yapıyorlar. Sahne Sanatları Mezunu Kate Winslet, ilk evliliğini Hideous Kinky adlı filmin setinde tanıştığı yönetmen asistanı Jim Threapleton ile yapmış ve Mia adını koydukları bir kız çocuğu sahibi olmuştur. 2001 yılında eşi Jim Threapleton ile ayrılığının ardından American Beauty, Road to Perdition ve Jarhead gibi filmlerin ödüllü yönetmeni Sam Mendes ile evlenerek, Joe adında bir erkek çocuğu dünyaya getirmiştir.2010 senesinde çift ayrıldı.5 Aralık 2012 tarihinde gizli bir tören ile Ned Rocknroll ile evlendi ve çocukları Bear Blaze Winslet 7 Aralık 2013 tarihinde İngiltere'de dünyaya geldi.

Kariyeri

22 yaşında, iki Akademi Ödülü (Oscar) adaylığı elde edebilme başarısını gösteren en genç oyuncu rekorunu kıran Winslet, Akademi Ödülleri'ne altı kere aday gösterilen en genç oyuncu olmayı da başarmıştır. Aynı zamanda Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aynı yılda kazanan 3 oyuncudan biridir. Sil Baştan (2004), Hayallerin Peşinde (2008), Titanik (1997) ve Aşk ve Yaşam (1995) gibi yapımlarla tanınmıştır.


Filmografi

2022 Avatar 2
2022 NAYA: Legend of the Golden Dolphin (Seslendirme)
2021 Fake!
2021 Lee
2020 Ammonite
2020 Baba Yaga (Kısa Film)
2019 Blackbird
2019 Hızlı ve Tüylü (Seslendirme)
2018 Buttons (Anlatıcı)
2017 Aramızdaki Sözler
2017 Dönme Dolap
2017 Mary & the Witch's Flower (Seslendirme)
2016 Triple 9
2016 Gizli Güzellik
2016 The Lost Letter (Kısa Film)
2015 The Divergent Series: Insurgent
2015 Daisy Chain (Kısa Film)
2015 Steve Jobs
2015 The Dressmaker
2015 The Divergent Series: Insurgent - Shatter Reality (Video Oyunu - Seslendirme)
2014 Divergent
2014 A Little Chaos
2013 Movie 43
2013 Labor Day
2011 Carnage
2011 Contagion
2008 The Reader
2008 Revolutionary Road
2007 The Fox and the Child
2006 Flushed Away (Seslendirme)
2006 All the King's Men
2006 Little Children
2006 The Holiday
2005 Romance & Cigarettes
2004 Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2004 Finding Neverland
2003 The Life of David Gale
2003 Plunge: The Movie
2001 Enigma
2001 Iris
2001 War Game (Seslendirme)
2001 Christmas Carol: The Movie (Seslendirme)
2000 Quills
1999 Faeries (Seslendirme)
1999 Holy Smoke!
1998 Hideous Kinky
1997 Titanic
1996 Jude
1996 Hamlet
1995 Sense and Sensibility
1995 A Kid in King Arthur's Court
1994 Heavenly Creatures

Televizyon

2021 Mare of Easttown
2020 Moominvalley
2015 Running Wild with Bear Grylls
2015 Snow Chick
2015 The Button Girl (TV Filmi)
2011 Mildred Pierce
2005 Extras
2004 Pride (TV Filmi)
2004 Saturday Night Live
1993 Casualty
1992 Anglo-Saxon Attitudes (Mini Dizi)
1992 Get Back
1991 Shrink
1991 Dark Season

Görev Aldığı Yapımlar

Kate Winslet Fotoğrafları

Kate Winslet Haberleri