Katherine McNamara

Katherine McNamara

Katherine McNamara
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.11.1995

Doğum Yeri: Kansas, ABD

ABD'li aktris. Tam adı Katherine 'Kat' Grace McNamara'dır.

MTV'de yayınlanan Happyland dizisindeki Harper Munroe ve Freeform kanalında yayınlanan Shadowhunters dizisindeki Clary Fray rolleriyle tanınır.

Erken yaşamı ve eğitimi

Kansas City, Missouri'de doğmuş olan McNamara, Ursula ve Evan McNamara'nın tek çocuklarıdır. Kendisi Lee's Summit şehrinde büyümüştür.

Gelişim çağında, McNamara okulda gördüğü derslere ekstra olarak evde de ders aldığı için birkaç derste oldukça başarılı bir öğrenciydi; lise diplomasını 14 yaşında almıştır. 17 yaşında, McNamara Drexel Üniversitesi'nin İşletme bölümünü Bachelor of Science derecesinde bitirmiştir. Kasım 2015'e kadar ise Johns Hopkins Üniversitesi'nde İktisat bölümünde Master of Science derecesi için okumuştur.

Kariyeri

McNamara, oyunculuk kariyerine Broadway tiyatrosu'nda başlamış; ilk defa Catherine Zeta-Jones ve Angela Lansbury ile A Little Night Music müzikalinde rol almıştır. dropp Dead Diva ve 30 Rock isimli televizyon dizilerinde yardımcı oyunculuk yapmıştır. McNamara ayrıca New Year's Eve de dahil olmak üzere birkaç dramatik filmde de rol almış ve bir Disney Channel orijinal filmi olan Girl vs. Monster (Kız ve Canavar) filminde Myra Santelli rolünü oynamıştır. Tom Sawyer & Huckleberry Finn (2004) filminin yeni uyarlamasında Tom'un kız arkadaşım Becky Thatcher rolünü canlandırmıştır. McNamara bağımsız olan Contest ve A Sort of Homecoming filmlerinde de rol almıştır.

Bir Disney XD orijinal dizisi olan Kickin' It'in üç bölümünde belirmiş, Kim'in rakibi olan Claire rolünü canlandırmış; ayrıca bir Disney Channel orijinal dizisi olan Jessie'nin iki bölümünde belirmiş, Emma Ross'un rakibi Bryn Brietbart rolünü oynamıştır. Ayrıca bir Nickelodeon dizisi olan The Thundermans'de de oynamıştır. McNamara bir MTV dizisi olan Happyland'de Harper Munroe rolünde oyuncu kadrosu arasına girmiştir, rolünde zaten erkek arkadaşı vardır ama parkta yeni erkekleri baştan çıkartmaya çalışmaktadır. 2015'te, McNamara'nın The Fosters dizisinin üçüncü sezonunda bir yan karakter olan Kat'i oynayacağı duyurulmuştur.

McNamara, Labirent: Ölümcül Kaçış filminin ikinci filmi olan Labirent: Alev Deneyleri'nde B grubunun lider yardımcısı Sonya rolünü oynamıştır. 6 Mayıs 2015'te McNamara'nın, Cassandra Clare'in bir roman serisi olan Ölümcül Oyuncaklar'ın Freeform kanalı üzerinden yayınlanan dizi uyarlaması olan Shadowhunters'ta başrol olan Clary Fray'i oynayacağı duyurulmuştur.

Filmografi

2018 Maze Runner: The Death Cure
2016 Little Savages
2016 Is That a Gun in Your Pocket?
2015 A Sort of Homecoming
2015 Natural Selection
2015 Maze Runner: The Scorch Trials
2015 R.L. Stine's Monsterville: Cabinet of Souls
2013 Contest
2013 Tom Sawyer & Huckleberry Finn
2012 Last Ounce of Courage
2011 Sam Steele and the Crystal Chalice
2011 New Year's Eve
2010 The Nuclear Standard (Kısa Film)
2010 Get Off My Porch (Kısa Film)
2009 Sam Steele and the Junior Detective Agency
2008 Lone Elm (Kısa Film)
2008 Matchmaker Mary
2007 The Bride & the Groom (Kısa Film)

Televizyon

2016 Shadowhunters
2016 The Grinder
2016 Indiscretion (TV Filmi)
2015 The Fosters
2014 Happyland
2014 CSI: Crime Scene Investigation
2014 Unforgettable
2014 A Wife's Nightmare (TV Filmi)
2014 Workaholics
2014 Transformers: Rescue Bots (Seslendirme)
2013 Touch
2013 Jessie
2013 The Thundermans
2013 The Surgeon General
2012 Glee
2012 Sketchy
2012 Madison High
2012 Girl vs. Monster (TV Filmi)
2012 Kickin' It
2011 Law & Order: Special Victims Unit
2011 30 Rock
2011 dropp Dead Diva
2010 R.L. Stine's The Haunting Hour
2008 The Suite Life of Zack and Cody

Görev Aldığı Yapımlar

Katherine McNamara Fotoğrafları

Portreler


Vizyondakiler