Kati Outinen

Kati Outinen

Kati Outinen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.8.1961

Doğum Yeri: Helsinki, Finlandiya

Fin aktris.

Tama dı Anna Katriina Outinen'dir. Genel olarak dram türü filmlerde rol almıştır. Rol aldığı ilk film, 1980 yılı yapımı Täältä tullaan elämä'dir. Geçmişi Olmayan Adam (2002), Umut Limanı (2011) ve Sürüklenen Bulutlar (1996) filmleriyle tanınmıştır. 

2002 yapımı dram filmi Geçmişi Olmayan Adam'daki rolü ile Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2019 The Hole in the Ground
2018 Everything Outside
2017 Umudun Öteki Yüzü
2016 Nam-gwa yeo
2016 Gerçek Suçlar
2016 Doubter of Spring (Kısa Film)
2013 Mieletön elokuu
2013 Clownwise
2012 Vuosaari
2011 Umut Limanı
2009 Missä on missä?
2009 Havukka-ahon ajattelija
2009 Haarautuvan rakkauden talo
2008 Tummien perhosten koti
2008 Sauna
2007 Muuttopäivä (Kısa Film)
2006 Laitakaupungin valot
2006 Avida
2005 Playa del futuro
2005 Eläville ja kuolleille
2004 Populärmusik från Vittula
2004 Mélyen örzött titkok
2002 Ten Minutes Older: The Trumpet
2002 Nude, Descending...
2002 Geçmişi Olmayan Adam
2001 Ampiaispaini (Kısa Film)
2000 Rytmihäiriöitä (Kısa Film - Seslendirme)
1999 Juha
1999 History Is Made at Night
1998 Zugvögel - ... einmal nach Inari
1998 Säädyllinen murhenäytelmä
1998 Eros ja Psykhe
1997 Sairaan kaunis maailma
1997 Juhannustarinoita
1996 Välittäjä (Kısa Film)
1996 Sürüklenen Bulutlar
1996 Juna (Kısa Film)
1994 Pidä huivista kiinni, Tatjana
1994 Kaikki pelissä
1990 Tulitikkutehtaan tyttö
1987 Hamlet liikemaailmassa
1986 Varjoja paratiisissa
1986 Kuningas lähtee Ranskaan
1984 Päivää, herra Kivi
1984 Aikalainen
1981 Prinsessa joka nukkui 100 vuotta (Kısa Film)
1981 Debyytti (Kısa Film)
1980 Täältä tullaan, elämä!

Televizyon

2018 The Bank
2015 Blå ögon
2008 Suojelijat
2005 Tahdon asia
2004 55 min. puheaikaa (TV Filmi)
2002 Benner & Benner
2002 Sotalapsen tarina (TV Filmi)
2002 Dream, Dream, Dream (TV Filmi)
2002 Hurja joukko (Mini Dizi)
2001 Susi rajalla
2000 Pako punaisten päämajasta (TV Filmi)
2000 Ilmalaiva Finlandia (TV Filmi)
1999 Elämä on näytelmä (Mini Dizi)
1999 Erakkorapu (Kısa Film)
1998 Vägsjälar (Mini Dizi)
1997 Joulukalenteri
1997 Kallion kuningas (TV Filmi)
1992 Hiljainen poika (TV Filmi)
1991 Isänmaan kaikuja
1990 Täysin syytön (TV Filmi)
1989 Likaiset kädet (TV Filmi)
1986 Paperienkelit (TV Filmi)
1985 Painija (TV Filmi)

Video Oyunu (Seslendirme)

2017 Wolfenstein II: The New Colossus

Senaryo

2002 Salatut elämät (TV Dizisi)

Görev Aldığı Yapımlar

Kati Outinen Fotoğrafları

Kati Outinen Haberleri